TW

Malgrat els esforços d'aquesta administració per fer-nos creure que la crisi s'ha acabat, estem en crisi. La taxa d'atur és més alta que la que hi havia en 2011 i la gent que ha trobat feina ni tan sols té segur haver sortit de les privacions, qualsevol dia es pot tornar a trobar sense feina i el sou és cada vegada més baix. El monocultiu del turisme no permet esperar un contracte de treball que vagi més enllà d'uns pocs mesos. La crisi continua sent profunda ... i llarga.

No s'entén que en una època com la que estem vivint hi hagi 10 milions d'euros per dedicar a una descomunal modificació de 12 km de la carretera general. És més, es vol estendre aquest model a tota la carretera fins a Ciutadella (uns 50 milions d'euros?). Tot això en una carretera que no té cap punt negre.

No s'entén que es gastin tants diners en la carretera de Maó a Ciutadella quan amb molt menys seria suficient per millorar la seguretat vial.

No s'entén que es gastin 10 milions d'euros dels nostres impostos en una cosa que no necessitem imperiosament quan s'està retallant en educació, sanitat i serveis socials. Amb això, sí que ens hi juguem el futur.

No s'entén perquè aquesta enorme despesa implica, a més, una greu ferida en el paisatge de Menorca, essent el paisatge un vertader valor econòmic per a noltros ja que vivim de mostrar la nostra Illa.

No s'entén que no es puguin gastar aquests 10 milions d'euros dels nostres imposts, per exemple, en una companyia aèria menorquina, quan això sí que ens aportaria riquesa i possibilitaria l'arribada de turisme fora de temporada. I si els diners s'han de gastar en carreteres , no seria millor fer carrils bicicleta en les carreteres de Menorca quan en l'actualitat en van manques i patim accidents per aquesta causa? A més, els carrils per bicicleta permeten una mobilitat sostenible cosa que no està malament en una illa Reserva de la Biosfera.

No s'entén aquesta inversió perquè la reforma de la carretera no farà a la majoria ni una mica més rics, pot ser a qualque individu o grup de pressió, sí.

Les últimes grans inversions en obra pública que s'han fet a Menorca han costat cents de milions d'euros però el nou port de Ciutadella, la nova terminal de l'aeroport, el túnel de Ferreries, la dessaladora, la prevista carretera general amb rotondes a dos nivells, ens han propiciat o propiciaran una economia més estable i millor? Han desestacionalitzat el turisme a la nostra illa?

Quan hi ha tantes coses que no s'entenen, quan no hi ha explicacions convincents de perquè es gasten els diners de tots d'aquesta manera, oblidant necessitats essencials de la població que paga els impostos i després de totes les cròniques judicials que vivim al nostre país, em revé el comentari d'un tertulià de la «Cadena SER» que deia:
«No nos engañemos, cuando se construyen puentes donde no hay ríos, es que alguien nos roba».