TW

Enguany s'ha celebrat ja la sisena edició d'Innovem, la fira d'innovació empresarial que, amb moltes ganes però també molt d'esforç, organitza cada any una modesta associació com és Joves Empresaris de Balears a Menorca. Aquesta trobada es considera el revulsiu empresarial de primavera, una cita anual on aprendre noves fórmules, intercanviar idees, conèixer gent i fer negocis, però sobretot, recarregar-nos d'il·lusió.

Cada any que passa, la fira ha anat creixent en assistents, tant presencials com online i podem estar orgullosos d'aquesta evolució al mirar enrere. Avui, però, després de llegir l'extens reportatge que aquest diari ha dedicat als nous projectes que estan sortint al voltant del món de l'empreneduria a Menorca, esteim especialment contents, perquè la gran majoria són fruits de les llavors que, any darrera any, s'han escampat des de la fira Innovem.

Sens dubte, la proposta de Menorca Millennials ens assembla genial, tant pel seu gran plantejament com pel fet que ajudarà a la nostra illa a acabar de situar-se en el mapa mundial d'emprenedors. Encapçalada per en Marcos Martín, ponent d'Innovem 2011 i usuari permanent del Plató de Joves, i per en Ricard Garriga, enllaç d'Innovem amb Silicon Valley i col·laborador incansable de Joves Empresaris, no és sinó una mostra de les coses que succeeixen quan persones amb talent i iniciativa coincideixen en un temps i un espai.

Per altra banda, el naixement d'Impulsa Balears que fa pocs dies es presentava, està encapçalat per persones joves, inquietes i emprenedores, que van participar als concursos d'Innovem i de Joves Empresaris, on es van guanyar l'entrada al Fòrum Impulsa celebrat a Girona, i origen d'aquesta nova entitat amb la que també esperem col·laborar estretament.

I finalment, la flama d'Innovem també ha contagiat el naixement del centre de Coworking d'Es Mercadal que fa poc s'ha obert a la col·laboració de l'escola de negocis ESADE.

En definitiva, iniciatives i projectes als què donem la benvinguda i també recolzarem per tal que la llavor d'Innovem segueixi donant els seus fruits a Menorca, i tant de bo es puguin omplir moltes més planes del diari amb iniciatives similars.