TW

Han passat les festes -unes festes perfectes, segons l'encertat titular d'«Es Diari» - i és moment de la felicitació i l'agraïment. Has estat dues setmanes plenes d'activitat festiva, plenes de participació, amb moments de gran sentiment i emoció. Ha quedat palès que som un poble que xala amb gràcia, que canta la seva identitat sense por i viu el respecte i la llibertat.

La festa és diversió i n'hem tinguda per tot, pels sopars i festes de barriades, amb les colles de geganters, amb els esportistes, amb el jaleo, la samba i ses corregudes. Tot açò ho ha fet possible, per damunt de tot, l'esperit de participació de la gent de Maó. Us felicit a tots i a totes i agraesc el vostre entusiasme i respecte per la nostra tradició.

Felicit també i sobretot agraesc els col·lectius encarregats de la seguretat i l'ordre, l'atenció a les persones, la neteja urbana i la logística que requereix l'organització d'un event d'aquestes característiques. Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, Fomento de Construcciones y Contratas, Serveis Tècnics municipals, Servei de Cultura, persones que han col·laborat a títol individual, gràcies, la vostra feina ha estat en ocasions per damunt de l'obligació professional. L'agraïment és extensiu a la Policia Nacional i a totes aquelles organitzacions i entitas -com Mô Comercial que va posar un detall de color- que han contribuït a fer una festa més segura i participativa.

També des del punt de vista institucional amb l'acte de proclamació del senyor Pedro Montañés com a Fill Il·lustre de Maó al Teatre Principal i altres celebrats a l'Ajuntament han tingut el suport i ressò merescut. Carlos Roca ens va rallar del cor de la ciutat, que és la seva gent; gràcies Carlos, i gràcies Joan Sans per mantenir viu l'esperit del pregó popular. Enguany ha tingut un protagonisme especial la Colla de Geganters, part imprescindible de la festa, amb la celebració del 80 aniversari d'en Tomeu i na Guida i l'estrena de vestuari. I, per suposat, vull deixar constància de l'agraïment a la Banda de Música de Maó, ànima de la festa, i a la banda de cornetes. S'han celebrat més de 150 convocatòries al llarg de dues setmanes i crec que tothom s'ha sentit integrat i tothom s'ha de sentir ara igualment agraït, en particular aquells que han fet feina perquè els altres hagin pogut fer festa.

Gràcies.

I una nota personal, com a caixera batllessa guard a la memória records d'aquests dies que no oblidarè mai. Una abraçada molt forta, amics i amigues.