TW

En el món educatiu és ben sabut que Menorca és un referent per la resta de l'Estat. És un orgull pertànyer al col·lectiu docent. Quan ens ajuntam amb educadors d'altres comunitats per compartir les nostres experiències, constatam que som model a seguir. A més de la voluntat, de la professionalitat i de la il·lusió dels professors menorquins, hem comptant sempre amb el suport de dos pilars pedagògics molt importants: el Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca (MRPm), que organitzava les Escoles d'Estiu, i el Centre de Professors (CEP). Ambdues entitats han facilitat a gran part del professorat l'accés a noves metodologies per millorar la seva tasca docent.

Com ja sabeu, les escoles d'estiu van desaparèixer amb les primeres retallades perquè no eren «imprescindibles». Tot i així el professorat continua assistint a les jornades de primavera i d'estiu que organitza el MRPm de manera més modesta però intentant mantenir el mateix esperit.

El CEP ha estat el referent més important per a l'actualització del professorat, satisfent les inquietuds i necessitats d'un col·lectiu abocat a una formació contínua constant, ja sigui per voluntat pròpia o per requeriments dels avanços tecnològics, pedagògics, legislatius, etc. Des que es va crear a Menorca, per ell han passat molts assessors qualificats que han fet molt bona feina i que han deixat la seva empremta.

A finals d'estiu hem conegut l'estructuració total que ha patit la plantilla del CEP (canvi de director i d'assessors). No entrarem a valorar la forma en què s'ha fet. El que volem és felicitar n'Alberto per la feina que ha realitzat com a director aquests darrers anys. Ha estat una persona organitzada, oberta, dialogant, preocupada per la qualitat de l'educació i per a que tot el professorat, fos del nivell que fos, trobés una sortida a les seves necessitats. I què dir dels seus assessors, sempre treballant en equip, compartint i consensuant qualsevol actuació i decisió. N'Amador ha tingut un paper primordial en aconseguir que tots els centres poguessin treballar en les noves tecnologies. En Pep ha fet una molt bona tasca amb els centres de secundària que tant costa enganxar en cursos de formació en centre. Na Cris ha estat un puntal per a la formació i actualització del professorat, bàsicament de les escoletes, que ara quedarà enlaire perquè la convocatòria d'assesors no incloïa el nivell d'educació infantil en cap dels seus cicles i no sabem com quedarà. I n'Elena, motor bàsic de la formació en anglès, a la qual ha dedicat moltes hores.

Per tot açò, gràcies Alberto i gràcies a tot el teu equip per tota la feina feta i per haver ajudat Menorca a ser un referent dins el mon educatiu.

Avel·lí Capó Casasnovas, Magda Humbert Pons, Vicky Sintes Rita
Representants del professorat al Consell Escolar del CEP Menorca