TW

Els vull donar les gràcies, ja que amb la seva actuació i política envers els ciutadans, em van donant motius i situacions que em faciliten la meva tasca educativa envers el meu fill adolescent, que bona falta fa avui dia. Concretarem els fets:

El passat dia 6/4/2014 la Guardia Civil de Tràfic li va posar una multa de 80 euros, exp 070701579108, per portar un amic al darrera de la seva moto sent menor de 18 anys, fet aquest sancionable segons el codi de circulació.

Aquest primer fet va donar lloc a una xerrada sobre la importància de respectar les normes i també, per part d'ell, a una defensa del fet que a vegades s'han de saltar – sense perjudicar a ningú - per ajudar un amic que s'havia quedat «penjat», com ells diuen. Ara, també va donar lloc a una contrarrèplica: En tot cas, cal asumir les conseqüències de les decisions pròpies, i en aquest cas, tant ell com l'amic van retornar-nos – en còmodes reduccions de la seva paga setmanal - la sanció reduida a 40 euros a parts iguals. Es va pagar la multa el dia 16/4/2014 a Tràfic, aprofitant la reducció del 50 per cent de l'import, a canvi de, tal com diu la mateixa multa... «Este pago con reducción implica acogerse al procedimiento abreviado previsto en el artículo 80 LSV, y supone la renuncia a formular alegaciones, la terminación del procedimiento el día del pago...»

La sorpresa, i motiu d'aquesta carta d'agraïment, va arribar quan el 26 de novembre ens arriba una «Providencia de Apremio» de la Agencia Tributaria, on ens reclamen 192 euros per multa del del mateix dia i mateixes referències. Personat a la Jefatura de Tráfico de Maó, ens informa una funcionària – val a dir, que molt atenta i fins i tot, empàtica – que en febrer va haver un augment de les multes de tràfic i que els datòfons de la Guardia Civil no estavan actualitzats el dia de la multa, és a dir, 2 mesos desprès, i per tant, era un error subsanable, segons li havia dit el seu cap – el qual, val a dir, no va donar la cara – malgrat haver pagat la multa, i que ens ho van comunicar via BOE ja que Correus els havía tornat el certificat que ens van enviar el mes de maig amb una nova multa actualitzada de 200 euros... I que com un favor, ens perdonaven el recàrrecs si pagaven els 160 que faltaven i feiem una petició al respecte.

Em sembla un total disbarat i una inseguretat jurídica i fins i tot, una humiliació. És a dir, l'administració funciona malament, s'equivoca i qui ha de pagar les conseqüències del seu error és el ciutadà que ja ha fet el que aquesta mateixa administració li havia dit. Això ens ha donat lloc a fer un altre intervenció educativa amb el meu fill: Mai baixis el cap davant els atropellaments de l'administració pública, i lluita fins que puguis, de manera pacífica i educada, encara que al final acabis pagant 40 o 50 euros més. Per tant, ja hem interposat un recurso de reposición davant l'Agencia Tributaria, que espero tingui més seny i comportament més ètic que la Dirección General de Tráfico, i donin per pagada la multa ja pagada... O igual, és molt esperar, i tal com m'informa la funcionària d'Hisenda – també molt amable i empàtica, Aupa Athletic!!– normalment fan cas al que diu la D.G. Tràfic directament i ens caldrà anar al Tribunal Economico-Administrativo... Doncs arribarem i podré així educar al meu fill en les complexitats i absurditats de la burocràcia de l'administració.