TW

Per fer una mica d'història, el Patronat Municipal d'Escoles Infantils de Ciutadella, va ser creat com a resposta a la necessitat de canalitzar els interessos de les escoletes del nostre municipi. La proposta venia de la Comissió de Cultura, la qual va impulsar la creació del Patronat com a projecte col·lectiu i com a òrgan aglutinador d'esforços comuns en el sector de l'ensenyament infantil.

A l'acord de la seva creació, ara fa trenta anys, li succeeixen una sèrie d'actuacions encaminades a materialitzar i a fer possible en la pràctica, aquest organisme de canalització de tot l'entramat de l'educació infantil de 0-3 anys.

Entre moltes de les actuacions del Patronat Municipal d'Escoles Infantils de Ciutadella, hi ha la de l'elaboració del mapa escolar, el qual fitxa el nombre total d'aules i de places a ofertar per a cada curs, a cadascuna de les escoletes que integren el Patronat. El mapa escolar per al present curs 2014-15 va ser aprovat per la Comissió Executiva i ratificat pel Consell del Patronat, el passat mes d'abril, sense deixar mai de banda la premisa d'obtenir els millors nivells de qualitat en el servei, d'eficàcia i d'optimització de recursos, la qual cosa passa per respectar l'acord de no obrir cap aula nova, a cap de les escoletes que l'integren, mentre hi hagi places disponibles a algun dels seus centres.

Tot açò tenint en compte que, arribat el moment de parlar de l'elaboració del mapa escolar per aquest curs, i donada la disminució en el nombre de fillets empadronats el darrer any en el nostre municipi, es va preveure la mateixa tendència en la baixada de matrícules dels darrers cursos, principalment de fillets d'un any. L'escenari en què es trobava la comissió encarregada d'aquesta tasca, feia pensar en el tancament d'almanco dues aules més, sumades a les que ja s'havien hagut d'anar tancant en els darrers cursos.

Després de valorar i de raonar totes les opcions possibles, estudiant molt bé tots els factors, pensant en els interessos de les famílies, prioritzant el benestar dels fillets, però sobretot, pensant en la continuïtat laboral dels treballadors, que es trobava greument amenaçada, es va valorar com a opció més correcta legalment, menys costosa econòmicament i més viable, el tancament progressiu de l'escoleta Es Fabiol.

Aquesta va ser una decisió complicada, difícil de prendre, per la situació d'angoixa i d'incertesa que un fet com aquest provoca, la qual cosa du implícita tota una sèrie de conseqüències que afecten a un nombre important de persones.

No és lògic, per tant, per tots aquests antecendents, pensar en obrir una aula nova a un centre que forma part del Patronat, havent-hi places disponibles a altres escoletes. És per tot l'exposat anteriorment que des de l'ajuntament, reiteram la importància de respectar, per part de totes i cadascuna de les escoletes que integren el Patronat, els acords presos pels seus òrgans, per tal de continuar fent feina amb una visió global, com ha anat fent el Patronat al llarg de la seva trajectòria, com a òrgan aglutinador d'esforços comuns.


Auxiliadora Pons sabater
Regidora d'Educació, Cultura i Patrimoni
Ciutadella