TW

Serà la simfònica més balear? Aquesta era la pregunta que es feia el seu diari i una vegada més (i ja són moltes) quedo perplex del funcionament de les institucions públiques a les nostres illes. Resulta ser, segons aquesta notícia, que la Orquestra Simfònica dependrà a partir d'ara exclusivament del Govern Balear i segons «Es Diari» , cap institució pública d'aquí en sabia res... És el conte de mai acabar. Crec que no val la pena parlar més de greuges perquè podríem omplir el diari i avorrir el personal...

Per tant, en vista de que la cosa ja està pastada voldria que s'aprofités l'ocasió perquè els menorquins poguéssim tenir un poc de veu i vot en el futur d'aquesta orquestra ja que és l'única que disposem d'aquestes característiques.

M'agradaria per tant, que el Consell i els Ajuntaments posessin fill a l'agulla i demanessin al Govern Balear que programi varies actuacions anuals de l'orquestra a Menorca, ja que els menorquins amants a la música tenim dret a escoltar en directeel gran repertori simfònic que programa aquesta agrupació.

I ja per demanar, voldria que una part d'aquestes actuacions anessin dirigides especialment als infants i joves perquè si bé es cert que mai hi havia hagut ni a Menorca ni a les altres illes tants d'estudiants de música ni agrupacions musicals (corals, bandes, grups de folk, de rock, de gospel.etc ) com ara, també és cert que la majoria d'assistents al concerts de la música clàssica som gent amb poc cabells o cabells blancs i aquesta tendència hi és també a nivell estatal.

Com crec que no pot agradar el que no es coneix, si aconseguim que els joves puguin escoltar en directe algunes de las grans simfonies de Beethoven, Brahms, Dvorák o Mahler, estic convençut que molts d'ells s'emocionaran davant la grandiositat d'aquestes obres i es convertiran en futurs amants de la música clàssica. Crec que intentar-ho es una obligació moral de les institucions públiques i de les entitats culturals menorquines. Sabrem aprofitar la oportunitat? la tradició musical de l'Illa ho demana.

Antoni Pons Morlà. Maó