TW

Resulta que la costa d'en Ga és una autopista! Qui ho ha descobert és la senyora Reynés, l'alcaldessa de Maó. Per arribar a aquesta conclusió, ha hagut de posar el trànsit de Maó peus per amunt durant més de tres anys. I, per si no fos prou, s'ha empeltat de la pregonera Milà i ara és la Gran Germana que vigila nit i dia per on circulam, per on caminam, amb qui passejam i, fins i tot, què tiram als fems, com i quan ho feim.

La senyora Reynés ha sancionat 4.024 persones en setanta sis dies per afinar que tenim una autopista al bell mig de Maó. I ens ha tret de punt tot desbaratant el trànsit cada dos per tres amb qualsevol dels molts saraus municipals i amb tants canvis de sentit fets sense sentit ni motiu. I, per si fos poc, per descobrir l'autopista a la costa d'en Ga ha contractat una empresa que es dedica a filmar el nostro mal comportament ciutadà i que, per fer-ho, s'embutxaca més de la meitat de cada multa de 80 euros. I així durant cinc anys!

L'empresa l'ha triada la senyora Reynés segons el seu criteri, amb un negociat sense publicitat, és a dir a la carta. I gràcies a la proverbial austeritat de la senyora Reynés, ni la nostra falta de civisme ni la feina de l'empresa no li costen ni un ral a l'Ajuntament. Els doblers per pagar els serveis de l'empresa contractada els posen els infractors de la butxaca. Així, la senyora Reynés ens pot seguir convidant a òperes enmig del carrer, pilotes amb salsa i a sobrassada.

Anem a fer els comptes de la vella: Suposem que no hi ha cap cotxe que passi per l'autopista d'en Ga a hores intempestives, que tothom infringeix la llei només entre les vuit del matí i les deu del vespre, durant les catorze hores diàries de més trànsit. 4.024 multes posades durant setanta sis dies fan un cotxe infractor passant per la costa d'en Ga cada vint minuts (de mitja) entre les vuit del mati i les deu del vespre. Cada vint minuts! Una autopista! I per resoldre aquest caos circulatori hem hagut de contractar una empresa que en dos mesos se pot endur fins a 160.000€! Cau i net! Tot per posar una càmera, un programa informàtic i poca cosa més! O és que hi ha qualque cosa més? I hem de donar gràcies que la senyora Reynés és generosa i no té afany recaptatori, que només sanciona els infractors amb la tarifa mínima. Imaginin si arriba a aplicar els 200€ de multa que la normativa li permet!

Ja ho hem sentit a dir: hi havia prou informació, per la costa d'en Ga no s'hi pot passar més que a peu des de fa molts d'anys. Que durant tres anys i mig la senyora Reynés hi hagi deixat passar tots els cotxos i motos qui han volgut no té importància. Si qualcú no sabia que no s'hi podia passar és perquè és un mal ciutadà o un despistat. 4.024 ciutadans estan en bàbia! D'informació, faltaria més, n'hi havia prou! Per açò, des de fa uns dies, hi ha un saig entonat devora la càmera de vídeo durant les vint-i-quatre hores del dia. Hem d'evitar a tota costa que la costa d'en Ga segueixi essent una autopista, costi el dineral que costi. Sinó, la càmera podria acabar per retractar a boni tots els maonesos i maoneses. I s'atraquen eleccions.