TW

Aprofitant el cap de setmana festiu del Dia de les Illes Balears, decidim fer un viatge amb família, 10 adults i 8 fillets.

Amb força previsió, uns dos mesos abans, compram els bitllets de barco per anar amb Baleària des de Ciutadella fins a Alcúdia, passatgers i tres cotxes.

Uns 10 dies abans de la sortida Baleària ens informa, via SMS, que canvien l'horari del trajecte Ciutadella-Alcúdia i passen de les 19.00h a les 11.30h del mateix dia. Els que treballaven aquell dia es van haver de demanar precipitadament un dia de festa, per no perdre's el que havien invertit en el viatge.

4 dies abans d'iniciar el viatge decidim anar al port per tal de treure les targetes d'embarcament de forma anticipada i així evitar cues i aglomeracions de darrera hora. Ens dirigim al mostrador de Baleària i allà ens diuen que potser anul.laran el trajecte Alcúdia-Ciutadella del dia 1 de Març ja que el vaixell ha de fer varada.

Justament el Dia de les Balears quan molta gent viatja entre illes? I quatre dies abans encara no ho saben? I tots el bitllets que havien venut? I els que ja havíem pagat hotel i teniem l'anada pagada?

Havíem de cercar una solució. Per sort al mostrador d'Iscomar, molt amablement ens van buscar bitllets de tornada per tots i els tres cotxes però clar, hora-per-hora, ja no éren preus d'oferta. Encara sort que ens van donar les darreres places...

El dia de la sortida, tres hores abans d'haver-nos de presentar al port, Baleària ens informa via SMS que anul.len el trajecte Ciutadella-Alcúdia per causes meteorològiques. Únicament ens deixen un telèfon (on ningú arriba a contestar) per gestionar les devolucions dels bitllets, però no ens ofereixen alternativa per anar fins a Mallorca amb avió o altra companyia... i què passa amb la resta del que teníem pagat pel viatge, hotel, tornada, (si no viatjavem ho perdiem tot!)... i les il.lusions dels fillets i els grans per aquest viatge que tant temps duiem planejant.

Demanant ajuda a la nostra agència de viatges, Magon de Ciutadella, es van posar mans a l'obra i aconseguiren bitllets d'avió per volar fins Palma aquell mateix migdia. Hi havíem d'anar fos com fos.

És clar, ens va sortir molt més car, deixar els cotxes durant tres dies al parking de l'aeroport de Menorca, avió fins a Palma, llogar cotxes en arribar a Mallorca, canvis en la tornada en barco... total, quatre vegades més car que el que ens costava el viatge inicialment.

Creiem que una companyia amb el renom de Baleària ha de ser més seriosa amb el que ven, respectant horaris i trajectes que ja té venuts, i si més no, facilitant alternatives reals i donant solucions factibles als viatgers en cas d'imprevists o problemes que no ténen solució. No deixar les coses en mans d'una veueta d'un telèfon o que els clients s'hagin de cercar alternatives a la correguda i aqualsevol preu.

Senyors, així no hi ha qui viatgi!