TW

Com a contrapunt no hi han mancat moments de feblesa, de dubtes, d'inseguretats. Diuen que la política és ingrata, i més la municipal, en la qual estàs a primera línia de foc, a peu de carrer de totes les demandes i queixes ciutadanes. Pens que tots els ciutadans haurien de passar per l'experiència de governar un ajuntament, encara que només fos per uns dies, per poder parlar amb coneixement de causa. Perquè us puc assegurar que de portes cap endins la realitat canvia radicalment.

Tenc el convenciment que molts de qui jutgen, critiquen i menyspreen la feina de qui està al servei del poble, deixarien de fer-ho, si ho visquessin en pròpia pell. I tot açò per poc més de mil euros mensuals, en el meu cas, assistències a plens i comissions incloses, i per molt manco retribució en el cas dels companys regidors, que han tingut la seva dedicació més reduïda.

Per no perjudicar encara més les malmeses arques municipals que ens vam trobar el mes de juny del 2011, al llarg de tota la legislatura he fet ús del meu mòbil personal, assumint el consum derivat del meu càrrec, així com també assumint totes les despeses de quilometratges i desplaçaments amb el meu vehicle particular, cada vegada que he hagut d'assistir fora del municipi, als diferents actes o reunions a les que he estat convocada.
Contrariament al que hauria de ser, pel bon enteniment entre els diferents grups polítics que integren un ajuntament, en massa ocasions hi han sobrat episodis desafortunats protagonitzats pel portaveu d'un dels grups de l'oposició, que no puc passar per alt. Ho havia de dir, perquè les desqualificacions personals, les paraules ofensives i les burles, no hi haurien de tenir cabuda en un ajuntament, ni molt manco en el si del màxim òrgan de representació municipal, com és el plenari. No ajuden en absolut a la bona convivència i a la consecució d'acords entre les diferents ideologies, més bé al contrari; desvirtuen els principals valors de la democràcia, com són el respecte i la tolerància.

Perquè esteim al servei dels ciutadans, a qui representam, els polítics d'un ajuntament haurien d'exposar i de plantejar, només, propostes positives i profitoses que facilitin la vida ciutadana i assegurin un futur pròsper per als nostres fills. La gent n'està cansada de retrets, de referències contínues a governs passats, de rancúnies malenteses i de crítiques destructives que no duen enlloc, per tal de desprestigiar l'adversari. A més, pretendre tenir credibilitat a força d'intentar distorsionar la realitat, emetent judicis de valors i afirmacions de poca o nul·la veracitat, de manera continuada, és un insult a l'enteniment de les persones. Una mentira no es converteix en veritat, per moltes vegades que sigui pronunciada.

La realitat és la que és, i no es distorsiona en aquests termes, ni tampoc fent ús de les xarxes socials, ni de la premsa escrita, reiterant públicament idèntiques desqualificacions i burles. Es desqualifica a si mateix qui ho fa amb la pretensió de fomentar a les xarxes comentaris ofensius i malintencionats, a costa de vulnerar els més elementals drets a l'honor i a la dignitat personals.

En definitiva, tots som humans, tenim sentiments, tenim una família i és lamentable fer el joc a actituds tan incorrectes i poc respectuoses. No obstant açò, he de fer esment de la bona feina i del tracte sempre amigable de la majoria, per jo també companys, de la resta de regidors de l'oposició. Perquè la correcció en les formes i la bona disposició, no estan renyides amb fer una oposició responsable.

El respecte i la tolerància haurien de regir la nova etapa que s'obre a partir d'ara a l'Ajuntament de Ciutadella. Tenc el convenciment que els nous governants hi posaran tot de la seva part perquè sigui així.

Segur que m'hauré deixat coses en el camí, que m'hagués agradat dir, però òbviament, és difícil resumir en unes línies tantes sensacions. De tot el bagatge que m'enduc, que m'ha enriquit emocionalment i professionalment, em qued sense cap dubte amb el que m'han transmès les persones i amb el que he après de totes elles.