TW
0

M'agradaria expressar el meu parer en aquest tema. En totes les èpoques i llocs un polític ha de tenir un sou acord amb la seva responsabilitat; ja que si no és quan es dóna coartada a les pràctiques corruptes. Hem dit en totes les èpoques i llocs, però amb l'actual descrèdit que tenen els polítics, aquest fet està més justificat que mai. Personalment no m'agrada que els sanitaris que ens atenen, els professors que eduquen els nostres fills o els tècnics que arrangen els artilugis que ens envolten hagin d'estar preocupats per no arribar a fi de mes. Amb més raó no crec que sigui bo que les persones que dirigeixen els afers públics hagin d'entrar ara en una competència de a veure qui es baixa més el sou.

Dit això, sí que estic en desacord amb el mal ús que fan alguns polítics de les seves prebendes. Posarem alguns exemples: cotxes oficials per ús particulars, cobrar dietes per dormir o per viatjar sense cap justificació, autoregals de mitjans tecnològics, àpats opípars en restaurants de renom i, desgraciadament, un llarg etcètera.

Crec que ser polític és una gran responsabilitat que ha d'anar lligada al concepte de prestigi social. Aquest prestigi no apareix per generació espontània, s'ha de guanyar en el dia a dia. Malauradament en l'actualitat es donen casos en què la política està desprestigiant a les persones i això és de les pitjors coses que poden passar en una societat democràtica. M'agradaria que hi haguessin polítics ben preparats, orgullosos d'exercir la seva dura feina i que les seves accions o omissions fossin públiques i transparents. Per això òbviament han d'estar ben pagats, no hi ha «duros a quatre pessetes».