TW

Tal vegada un analista escèptic podria treure importància a la jornada electoral celebrada dimecres dia 20 de gener per elegir alguns càrrecs del Consell Escolar de Menorca. Podria dir que no era necessari invertir tants esforços, que per a què fer moure la gent, que la normativa diu que.... etc.

En canvi per noltros la jornada ha estat el primer pas d'un canvi que cova des de fa quatre anys, quan ens vam reunir per primera vegada per fer feina voluntària per un pacte educatiu. Fins ara, els càrrecs principals (presidència i vicepresidència) del màxim òrgan de coordinació educativa de Menorca, eren elegits pel conseller de torn, seguint criteris estrictament polítics.

Per primera vegada, aquests càrrecs s'han elegit a través d'unes eleccions, en un gest que posa les bases del futur sistema educatiu que volem. Un sistema on les decisions educatives no estiguin sotmeses al criteri dels vaivens electorals, sinó a un pacte estable dissenyat pensant en el llarg termini.

Es per això q volem agrair als 41 voluntaris que heu estat a les taules i a les prop de 600 persones que heu votat no només la vostra feina i la vostra participació, sinó la vostra esperança per un millor futur. La jornada ha mostrat les ganes de pacte que hi ha a Menorca. La gent del carrer sap què vol, i els seus desitjos coincideixen amb allò que diuen els experts: si un territori vol avançar ha de destinar temps a consensuar on vol ser d'aquí 10 anys.

Als pares, mares, docents i estudiants, que heu deixat anotades o filmades les vostres propostes per un Consell Escolar més participatiu i obert a la comunitat educativa. Gràcies. Cadascuna serà escoltada i tinguda en compte.

Finalment volem agrair a la Conselleria d'Educació i Cultura, i al conseller Miquel Àngel Maria, que vagi acceptar el repte de confiar en un procés obert, on els resultats no els podia preveure ningú. Al mateix temps volem demanar a la resta de partits polítics menorquins, que confiïn en la seva societat i apostin per continuar en la mateixa línia en futures votacions del CEME.

Com deia Nelson Mandela: «Sempre sembla impossible fins que es fa». El dia 20 de gener, és el primer dia d'un somni, el dels menorquins i menorquines, que posen mans i paraules al seu futur.
Gràcies a tots i totes els que hi heu cregut.