TW

Des que en Montoro va tenir l'ocurrència de permetre fer benzineres com activitat complementaria a qualsevol establiment (fins i tot en contra de les normes urbanístiques municipals), hem vist aparèixer a Menorca diverses benzineres noves, que anomenen low-cost, i ens permeten comprar el combustible uns quants cèntims mes barat. Ja ens va bé als consumidors menorquins, que som els que paguem la benzina més cara de l'Estat.

Per sort, i aplicant un poc de sentit comú, aquestes noves benzineres fins ara han anat a parar als polígons, però no serà açò el que hi haurà as Castell.

A l'entrada de Son Vilar, a una zona ben poblada ara n'hi haurà una altre. Per a molts de veïns és tot una sorpresa.

Som Es Castell, mentre estava en tràmit es va interessar per el tema i varen demanar a l'Ajuntament que informés la població, en especial la de Son Vilar, en un acte públic per que poguessin manifestar la seva opinió.

La resposta del nostre Ajuntament ha estat la típica: és va anunciar a la web, és van donar deu dies per que es presentessin al·legacions, i vam resoldre totes les mocions presentades.

Hi ha hagut unes seixanta al·legacions, bàsicament promogudes per un altre benzinera propera que tem la nova competència.

És a dir, l'Ajuntament ha rebutjat tractar i explicar públicament el tema, i com amb molts d'altres prefereix la política de la desinformació, no sigui que hi hagi opinions en contra i hagin de donar explicacions que no volen donar, o no les saben, o senzillament no en tinguin.

Considerem que, tot i que ja ens van be les benzineres low-cost, algunes ubicacions poden ser problemàtiques per els veïns, i com a mínim tenen dret a ser informats ben a les clares. Sembla que hauran d'esperar a tenir un altre Ajuntament per aconseguir-ho.