TW

Caminava pel passeig que voreja la platja d'Icaria a la Barceloneta i vaig trobar dos policies municipals a cavall, millor dit, un policia havia descavalcat i tenia agafats als dos animals, perquè l'altre policia s'havia aturat a recollir amb una pala i una garnereta les defecacions que havia fet el seu, cosa completament normal i cívica, no deixar les tifes al mig del carrer, (en portava una bona bossa de plàstic).

Aquest detall em va dur a pensar amb els camins i zones de carril bici, asfaltats o no, de Menorca que ara que els cavallers comencen a sortir amb els cavalls de cara a les festes, estan sembrats de cagades de cavall. Vaig a caminar cada dia, per descomptat no per les rutes saludables que ens ha marcat el Consell insular, sinó per a on em sembla (fins aquí ha arribat l'intervencionisme governamental que fins i tot ens diuen per on hem de caminar, això si, pel nostre bé) i un d'aquests llocs és el tram de la voravia compartida vianants/ciclistes de la carretera que va de Sant Lluís a l'encreuament de Punta Prima, a on les cagades de cavalls ara començaran a proliferar (com l'any passat,) així com per dintre dels camins dels llogarets, ja que com podem entendre un cavaller no es pot rebaixar a baixar del seu cavall i recollir els excrements que va deixant pels camins o això sembla, encara que l'ordenança cívica parla d'excrements d'animals sense distincions.

Si en vers de ser un cavall és un ca qui fa les seves necessitats, els amos estan bastant conscienciats per recollir-ho , pot ser coaccionats per la multa que arriba fins a 300 euros faci sortí el civisme en vers als altres usuaris .

Segueixo passejant i pensant amb cavalls, el que em porta a reflexionar sobre la Llei contra el maltractament animal aprovada pel Govern balear, i si podria ser que poses en perill les festes de Menorca, ja que prohibeix qualsevol espectacle que causi sofriment a un animal, penso si amb aquesta llei a la mà i amb una denúncia presentada per l'il·luminat de torn que vegi un patiment amb els cavalls de les festes, un jutge cregui que té raó i s'han acabat les festes, el Dia des Be, i tot el que té a veure amb animals, tot deixat a la interpretació d'una persona.

Aquestes lleis normalment es fan per acabar amb les corrides de braus, i els circs amb animals (abans eren l'essència dels circs) però sense una legislació clara es pot descontrolar tot.

El Parlament de Catalunya pioner amb l'aprovació de lleis contra el maltractament animal, sobretot anti taurines pel que representen les corrides de braus d'espanyolitat, varen córrer a blindar els correbous i totes les festes que es fan amb bous a les terres de l'Ebre, ja que prohibir-les, hagués suposat una revolta popular, pel que de tradició té a la zona. Els va ser igual que els animals patissin, però van voler 'salvar les seves festes' amb tota la doble moral que això representa, però varen salvar aquests espectacles (cada un opinarà el que en vulgui) però va quedar fora de la interpretació d'un jutge. Pot ser els nostres actuals governants que tant s'emmirallen amb Catalunya, haguessin pogut anar al Parlament català a aprendre dels qui en saben de doble moral , i deixar blindades les festes de Menorca. Ara per voler ser més papistes que el papa, hem d'esperar que no aparegui l'il·luminat de torn i acabi amb les festes