TW

A la senyora Montserrat Morlà, batllessa de Sant Lluís d'una veïna d'aquest poble.

Com veïna de Sant Lluís, que viu al carrer Sant Antoni (entre el teatre i l'ajuntament), o sigui al centre del poble, vull manifestar el següent:

Primer. Aconsellar a tots els que volen que el carrer central del poble (el Cós) estigui tancat a la circulació, que vinguessin a viure durant un any al centre del poble per entendre el perquè de cada vegada el centre està més buit de veïns i comerços. Un poble a més d'estar net, comptar amb un centre de salut, col·legi, farmàcia, comerços amb almenys els productes bàsics necessaris del dia a dia, cafeteries, punt de trobada de molts veïns, necessita tenir accés al seu habitatge amb comoditat, no que et posin totes les traves possibles per accedir-hi, tant per a joves amb nens petits com per a gent gran.

Així hem passat d'un 47,6% de població el 2000 al 37,9% el 2010, al centre urbà, és a dir hem perdut un 9,7 de població durant aquests anys, segons dades publicades per l'Obsam. (Observatori socioambiental de Menorca).

Aquests veïns són els que mantenen el Poble Viu.

Ara que les aceres són més amples i es pot caminar tranquil·lament per elles, per què tancar el carrer?

Segon. Crec que tots defensem un món més net amb el mínim de contaminació de CO2 i contaminació acústica. No és la primera vegada que mantinc converses amb l'Ajuntament, per comentar-los que tancar el carrer central produeix un efecte contrari en la contaminació. Perquè ho dic? Perquè la gent amb els cotxes dóna moltes més voltes produint moltes més accelerades i aturades brusques en els stops, per al final sortir del poble. Qui som els que estem més perjudicats?

Com sempre els veïns, que vivim al centre urbà del poble i que mai ens tenen en compte.

Podria Sra. Morlà informar-nos de la contaminació que hi ha al poble de Sant Lluís?

Tercer. Sóc una entusiasta de les energies alternatives i netes, cosa que crec imprescindible en el present i futur. No podria l'Ajuntament promocionar aquestes energies, donant algun tipus d'ajuda en construccions noves, així com en reformes? No s'haurien de tenir en compte també en obres públiques?

La meva ignorància és total al respecte, però bé valdria un estudi per part seva.

Quart. Suggeriment, han vist els cables que pengen de les façanes de les cases? No podrien tapar-los amb una «L» discreta, per així tenir unes façanes més agradables a la vista de tots?

Podríem rallar de moltes coses per al poble, aquest poble que tots desitgem, que estimem, un poble agradable per als que vivim en ell i per descomptat per a tots els que ens visiten, visquin on visquin.

Li recomano Sra. Morlà faci més vida de poble i es donarà compte de moltes més coses, al cap i a la fi el millor de viure en un poble petit és que tots ens coneixem i convivim amb la tranquil·litat que això produeix. Faci un esforç i es deixis conèixer. Crec que seria per a tots enriquidor.

Escoltar i dialogar no s'hauria de perdre mai.

Sant Lluís és el poble de tots.