TW

Davant la publicació del avantprojecte de les bases del concurs per la explotació de la concessió ITV's Menorca, els treballadores en volem dir el següent:

1. Els treballadros d'ITV de Menorca estem baix un conveni en primer lloc que no és el nostre (no pertany al nostre sector) i en segon lloc provoca que siguem els més mal pagats de tot el territori nacional i molt per davall de les taules salarials que poden gaudir a la resta d'ITV's.

2 Els treballadors ITV de Menorca tenim uns dels ISC (índex de satisfacció clients) més alts de tot Espanya amb un valoració dels usuaris tant en atenció com en servei.

3. Els treballadors ITV de Menorca estem sotmesos a auditories externes per ENAC i que des de que es va implementar aquest sistema de gestió de qualitat les hem passat favorablement i amb èxit, amb tot el treball extra que això representa.

4. Les tarifes ITV de Menorca estan per davall la mitja de cost de les tarifes a tot Espanya.

Entenem amb aquests 4 punts que, el servei ITV de Menorca és d'una gran qualitat, que les tarifes estan prou be i que lels treballadors, tot i així, estem amb unes condicions desfavorables de la resta de companys ITV del territori nacional.

Un cop revisades les bases del concurs hem de comunicar una certa preocupació per les nostres condicions i també per la qualitat del servei. En primer lloc perquè l'unic destacable, i que sembla que tan sols preocupa al Consell insular, és la pujada del cànon. Nosaltres som menorquins i estem contents de que el Consell pugui pujar els seus ingressos ja que això ens beneficia a tots, però tal i com està redactat el concurs qualsevol empresa que vulguí fer front al sevei, pagar el cànon i emportar-se'n benefici, a part de fer un excel·lent gestió haurà de retallar en algun dels elements del funcionament de les ITV's. Molt ens preocupa que això ens afecti directamen i que estem indefensos davant les pobres condicions que indiquen en les bases cap els treballadors.

Dubtem també, que en les condicions redactades el camí de l'empresa que es quedi l'explotació del servei no sigui sino pujar les tarifes als usuaris si no es per la via de retallar-nos els salaris als treballadors, la qual cosa ens semblaría un perjudici per els menorquins.

Entenem que queda molt bé la foto de que el Consell insular ha pujat el cànon d'explotació al servei ITV però amb aquestes condicions això serà un perjudici pels treballadors i pels menorquins, i que això també provocarà que els servei baixi la seva qualitat considerablement.

Considerem que si no es fiquen uns mínims adequats i de tota lògica, una empresa no mirarà per millorar el servei o les condicons laborals dels treballadors sino que mirarà pel seu propi benefici (com és el més normal del món). No volem un concurs que deixi a l'aire condicions que puguin afectar als usuaris o als treballadors.