TW
1

Les professionals i els professionals de l'esport, educadores, mares i pares i tots els que estimam l'esport consideram que l'esport és una eina de creixement personal fonamental pels joves.

Aquesta eina radica en els valors que la competició inculca a joves esportistes i a la tasca educadora que entrenadores i entrenadors cada dia als entrenaments i partits duen a terme per mostrar al seu equip.

Equip format per filletes i fillets que, tot i somiar en ser grans esportistes i guanyar títols, el que realment necessiten és ser feliços, i la felicitat no els vindrà de les victòries, els vindrà d'uns valors ètics i morals que fan a tots, campions i no campions, autèntiques persones.

Pels professionals de l'esport, que al món del futbol menorquí en edat escolar s'hagi decidit eliminar el codi ètic que regeix al futbol en edat escolar a Menorca des de 2003 és una molt mala notícia.

Aquesta noticia va en contra del creixement personal que defensam, ja que retirant aquest codi ètic es prioritza de forma clara la competició enfront dels valors educatius de l'esport i del futbol.

Només posarem un exemple que és molt dolorós i que demostra la falta d'ètica que es dona de forma molt puntual a l'esport, com és el cas de no convocar en alguns partits jugadores o jugadors amb un nivell de joc més baix ja que assegura major probabilitat de victòria en aquests partits.

Aquesta falta d'ètica que provoca un dolor molt gran a esportistes i famílies és el que pretén evitar el codi ètic implantat al futbol en edat escolar en 2003, i és només un exemple del que el codi ètic vol corregir.

Doncs han de saber que si es retira aquest codi ètic aquest exemple de discriminació estarà totalment normalitzat i tothom veurà com a normal que un fillet o filleta pugui quedar a la grada a veure com el seu suposat equip intenta guanyar un partit.

Per aquest motiu demanam als responsables del futbol menorquí que rectifiquin i no retirin el codi ètic del futbol menorquí en edat escolar.