TW

A poques setmanes de la cimera de Glasgow sobre el canvi climàtic, el món sencer s’enrojola un any més perquè els compromisos són febles i les mesures massa lentes.

Malauradament els ciutadans ens hem acostumat a uns lideratges també febles, que tolerem per manca del ‘savi per conèixer’. Aquí a Menorca, davant d’una situació de pandèmia que ningú preveu quan acabarà, ja estem veient que el model «sol y playa» s’està esgotant. Això vol dir que ja no en podrem refiar dels turistes peninsulars o estrangers per a salvar la nostra malmesa economia en els períodes estivals que, a tot estirar, allarguem des de Sant Joan fins a meitats d’octubre.

Tal vegada sigui el moment d’interpel·lar les nostres autoritats insulars al respecte: quin model econòmic teniu pensat per a la nostra illa? Segur que hi haureu pensat, i els menorquins i les menorquines estem ansiosos per a saber què heu resolt a les vostres reunions; sobretot ara que ben prest vindran les eleccions. Senyors i senyores del Consell Insular, dels ajuntaments, del Consorci de rústic: no volem pensar que la única mesura que se us ha acudit és omplir les arques amb els impostos i els milers i milers d’euros que esteu recaptant amb les sancions als hortals, de cap manera. Ara que vindrà Nadal, volem fer un gest de confiança amb voltros i volem escoltar les vostres propostes.

Per si encara les esteu rumiant, sabeu que els ciutadans tenim algunes idees, perquè com que esteu ben ocupats en escurar-nos les butxaques, estem pensant en altres maneres de salvar l’economia d’aquesta illa. Si esteu disposats a escoltar-nos, veniu-nos a cercar, esteneu la ma i mostreu-nos que heu deixat de ser les ovelles vestides amb pells de llop.