TW
0

A la presó de Menorca hi haurà persones i no seran només els guardes, sinó també els interns, els condemnats per un delicte. Persones amb famílies, amb gent que se les estima, algunes problemàtiques i d'altres no tant. N'hi haurà que esperaran una nova oportunitat i alguns que no veuran un camí de sortida.

Torna a surar aquests dies el debat sobre l'impacte de la presó en la seguretat ciutadana dels menorquins. Preocupa si la gent que estarà tancada ens perjudicarà els que estem en llibertat. La presó és un servei públic que servirà per a millorar moltes coses.

No només la relació entre els presos i les seves famílies, sinó també tot el procés d'administració de justícia a les persones que han comès un delicte. Solem recordar la imatge polida i tòpica de quan deixàvem les portes obertes de les cases i mai desapareixia res.

Forma part de la memòria històrica, però correspon a uns temps que no tornaran. La societat és diferent. És la que hem construït entre tots, més competitiva, més consumista, menys solidària, més tecnològica, més comunicada i menys comunicativa, més individualista.

La presó forma part de la societat d'avui i no és una contradicció amb la realitat de la nostra illa. Només fa falta fer una pregunta: Per què ens preocupa més la nostra seguretat que no la recuperació de les persones que necessiten ajuda?.