TW
0

Els nostres dirigents polítics van demanar a l'Estat un petit centre de reinserció social per resoldre les mancances locals. Aseguraven que la iniciativa era feta a mida de les necessitats pròpies i res més. Un centre ajustat que no passaria de 60 places. Finalment hem vist com l'Estat a corre-cuita ens ha regalat el que ningú vol: una presó amb capacitat per a 200 confinats.

Els nostres dirigents polítics van trobar que aquesta seria una instal·lació de primera i així, com un qui llueix una conquesta, l'Ajuntament de Maó va cedir un solar de primera línia, com si n'estés orgullós de tan modèl·lica instal·lació, que a ben segur donarà més problemes que satisfaccions.

Les presons són institucions necessàries però com ningú les desitja per raons òbvies, com a mínim, solen comportar compensacions. Els nostres dirigents polítics no n'han demanat cap, que se sàpiga.

A una illa que viu del turisme, la protecció del territori implica que no es pugui ni plantejar fer un nou camp de golf ni tan sols una bodega, com fa poc hem vist, però és possible fer un centre penitenciari situat a la vista de tothom.

Hi ha quelcom que no s'entén. Els polítics insistien en que es faria un centre de detinguts i la realitat ha estat molt diferent. Qui assumeix la responsabilitat?