TW
0

No sé quant costa la UIMIR. No tinc els nombres. Però sí sé el que aporta: formació i prestigi. I ara, de cop, desapareix. Confesso que he hagut de llegir la noticia dues vegades, per confirmar que era certa.

Cert que en les darreres edicions havia baixat la inscripció. Cert que la UIMIR tenia poc d'internacional. Però també és cert que el potencial era immens, i segurament no s'ha aprofitat bé. I ara, desapareix per motius econòmics. Em perdonaran, però no ho entenc. Crec que molt abans que deixar perdre iniciatives de formació -paraula que els senyors polítics empren tantes vegades en parlar de la sortida a la crisi- es pot retallar per altres bandes. Ara que els polítics tenen les tisores a dins del seu kit de supervivència, els demano que mirin bé on tallen.

Els poso un exemple. IB3 retransmet les curses de fórmula 1, i pel que sé, l'audiència és ben escassa. Quant costa açò? Quantes UIMIRs es podrien pagar amb el que costa cada retransmissió? Un altre exemple. La Casa Real ha heretat en metàl·lic uns 700.000 euros del senyor Balada. 140.000 d'ells ja estan compromesos. En queden 560.000. Si la Fundació que volia l'empresari ciutadellenc ha de servir, tal com deien els Prínceps, per a la formació, no encaixaria bé la UIMIR? Naturalment, hi ha més exemples, però se m'acaba l'espai d'aquesta columna. Senyors polítics, emprin la imaginació, i salvin la UIMIR.