TW
0

Demà, diumenge, acaben els dies per a poder votar un dels quatre projectes finalistes per a crear una escultura a la zona de Sant Pere Nou. L'escultura o grup escultòric ha de fer referència a les festes de Sant Llorenç com a motiu d'inspiració i s'ha situat a Sant Pere Nou. És així per dos motius: a) perquè és un dels àmbits més significatius a l'hora de fer el mapa de les festes d'Alaior; i b) perquè és una de les entrades a Alaior.

La idea de l'Ajuntament és que, a cadascuna de les quatre entrades a la ciutat, hi hagi una escultura monumental que identifiqui el nostre poble davant el visitant, que sigui un motiu d'atracció més. Ja es va crear una escultura per la porta est, ara es farà la de la porta nord, i, en pocs anys, haurem completat el propòsit marcat. A més, la realització d'aquesta escultura i fins i tot el tema que s'ha de desenvolupar també va ser fruit del resultat d'una votació oberta que va tenir lloc, fa un any, a l'hora d'escollir els projectes que s'havien de finançar a través de la partida del 1% cultural de l'Ajuntament.

En aquest cas, l'Ajuntament està complint allò que es va decidir en una votació oberta, i ho fa també a través d'un procés participatiu. Durant aquests dies, els alaiorencs i les alaiorenques han pogut veure i estudiar els quatre projectes presentats, i, si n'hi ha agradat algun, votar-lo. Són quatre projectes molt diferents, i cadascun d'ells té elements de prou interès artístic i conceptual.

Els que estam alguna estona a la taula de votació podem veure fins quin punt els visitants s'estudien les propostes abans de votar-les. Només per això, per despertar aquest interès, ja val la pena l'esforç d'organitzar una votació popular. Durant cinc dies, i demà acaba, cada fosquet, entre les sis i les nou de la nit, les persones interessades han tingut l'oportunitat de dir la seva, una opinió que, sumada a la del jurat tècnic, ens donarà el resultat final.