TW
0

Un any més arriba l'estiu, i l'estiu és un temps obert que convida a fer vida de carrer. L'estiu és un espai en el qual ens movem, ens trobam, un paisatge en el qual rebem residents de sempre i visitants ocasionals amb els que compartim el dia a dia.

Des de l'Ajuntament, en un programa iniciat el 2008, posem en marxa la tercera edició d'Estivàlia. Ho fem amb el propòsit d'omplir aquest estiu de 2010 amb un caramull d'activitats culturals i artístiques ben diverses que volen contribuir al batec sa del nostre poble. Són propostes per a fomentar l'art i la cultura, per donar valor al nostre patrimoni històric, per crear espais d'encontre i de relació. Amb aquest objectiu de contribuir a fer d'Alaior una ciutat oberta i dinàmica, hem omplert el temps entre el 21 de juny i el 21 de setembre amb dotzenes de cites: concerts de música de tota casta, presentacions de llibres, exposicions grans i petites, de pintura i de fotografia, festivals, poesia, concursos, dansa, teatre, cicles de cinema, etcètera.

Naturalment, totes les convocatòries són importants. Des de la més senzilla a la més complexa, totes volen oferir quelcom d'interès. Per a nosaltres, com a organitzadors, n'hi ha algunes que, per la seva novetat o per la seva complexitat, ens representen un esforç major. Algunes ja les coneixeu, són el Festival de la Cançó, que enguany, en la seva tercera edició, es dedicarà als grans èxits dels anys setanta, l'Aloart, aquell passeig per la ciutat entre pintures i cases, que enguany hem portat cap al final del mes d'agost, o és el tradicional concert de Sant Llorenç que promou el propi Simón Orfila i representa una de les fites musicals més importants de tot l'estiu.

Però enguany també hi haurà moltes novetats en la programació. En vull destacar algunes: l'Alopatis, que tindrà lloc els dies 9 i 10 de juliol, i que vol ser un altre espai per a la descoberta de la ciutat; l'Aloencanta, que el fosquet del 7 d'agost pretén convertir-se en la primera edició d'una activitat popular; i sa Fanalera que, després de l'èxit de l'any passat, esdevindrà una festa infantil que es perllongarà durant cinc dies seguits, en la setmana prèvia al retorn a l'escola. L'Estivàlia 2010 tindrà una altra novetat important: la reobertura del Centre de Cultura de Sant Diego després de les obres de reforma per a millorar les condicions acústiques. En total, més de 100 activitats. En conclusió, un esforç perquè no s'apagui el batec de la ciutat, que ara ha de ser més fort que mai.