TW
0

La preparació del tercer festival de la cançó a Alaior, en aquesta segona etapa, ja ha entrat en la recta final. Aquesta nova edició vol ser la continuació de l'èxit de les dues anteriors. La història és coneguda: el 2008 varem crear un festival per a recordar i homenatjar aquells certàmens musicals dels anys seixanta, a Alaior. Va ser un èxit assenyalat, amb 2.000 espectadors. Aquella nit es mesclà la música i els sentiments i va ser bona mescla. A resultes d'aquell èxit, vam repetir la fórmula l'any passat, però aquest cop dedicant la reunió als èxits dels seixanta. Temíem que no fos el mateix, però la resposta es va repetir i això ens ha animat a tornar enguany, reincidents.

Aquest cop, ja ho saben, ens trobarem amb els èxits dels anys 70. No tots, ja que únicament ens hi caben una vintena llarga de cançons. Aquest fet ha obligat a una difícil selecció, sempre dintre de les coordenades que contempla el festival. Crec que el resultat ha estat força endevinat, tindrem cançó catalana: Joan M Serrat i Lluís Llach, espanyola: Nino Bravo, Camilo Sesto, Jeanette, Cecilia, Dani Daniel, José Luís Perales, etc., italiana: Cocciante i Iva Zannichi, cançons festivaleres com les d'Abba, noms mítics de la música internacional com John Lennon, Bob Dylan, Steve Wonder, The Jackson, Elton John, The Carpenters.

Són temes que s'ha de preparar específicament pel festival, tan pel que fa a la part musical com a la part interpretativa. La majoria dels cantants les fan en públic per primera vegada, i això encara li dóna un atractiu major. Enguany, a més, la relació d'artistes s'ha ampliant amb cinc noves veus solistes, veus que destaquen cadascuna en el seu àmbit i que vindran a sumar interès. La prova de tot això és que ahir, en el primer dia de venda d'entrades anticipades, ja se'n van despatxar quasi dues-centes, símptoma que ens fa pensar en una reedició de les grans nits de l'estiu.