TW
0

Ara vostès no s'equivoquin amb el títol. Ho diré tot d'una per evitar malentesos: em referesc a l'obra de teatre que ha produït Antoni Moll (MiB) i que tant d'èxit ha tingut aquest hivern, a Menorca. Finalment, després de les oportunes converses, la comèdia musical Els Pirates arribarà a Alaior el pròxim 18 d'agost. No estava previst en la programació inicial d'Estivàlia i per a molta gent ja comença a ser una agradable sorpresa. La veritat és que, enguany, quan acabem l'estiu, podrem fer un merescut repòs. És una alegria que Els Pirates puguin visitar Alaior.

Possiblement, aquesta representació animarà a maonesos, santlluissers i castellers (quin gentilici tenen la gent des Castell?) a venir a Alaior, on sempre són ben rebuts. Aquest hivern vam ser la gent d'Alaior que vam venir a Maó per veure Els Pirates al Teatre Principal, ara ens podran tornar la visita. Val la pena. Els pirates és una de les obres de més èxit en el gènere de la comèdia musical.

És cert que a Menorca es representa una adaptació lliure del llibret de Gilbert & Sullivan, però precisament aquesta llibertat en la interpretació de l'original l'ha feta connectar ràpidament amb el públic menorquí. Hi ha altres factors que expliquen l'èxit de crítica i de públic: a) l'ambició de treballar un gènere tan difícil com el musical a Menorca, amb tan poc recorregut d'explotació; b) la qualitat general de l'obra, des de la posada en escena fins l'organització, c) l'encert a l'hora d'elegir/convèncer als actors que es creixen en el personatge.

Molts d'ells, més en la part masculina, ja són artistes prou coneguts en el seu àmbit Cris Juanico i Bep Marquès (en la cançó), Joan Taltavull (en la dansa), Damià Bosch (en el ball popular), Antoni Mesquida (en el teatre) etc. Malgrat que ja la vam veure a l'hivern, no hi ha dubte que la tornarem veure a l'estiu i riurem tan com llavors. Es Pirates és com un conte musical carregat d'humor i bona música, indicat per a una vetllada d'estiu.