TW
0

Dia sí, dia també, els sindicats escalfen motors per la vaga general del dia 29. Argumenten que la reforma laboral lesiona els drets del treballadors i qüestionen el projecte de retardar l'edat de la jubilació.

És cert que la reforma aprovada pel Congrés dóna facilitats als empresaris pels acomiadaments, però el marc laboral fins ara vigent s'ha mostrat ineficaç per crear ocupació en temps de crisi i per tallar el constant augment de l'atur. Està per veure si la reforma aconseguirà aquests objectius.

Quant a l'edat de la jubilació, són molts els que firmarien per jubilar-se avui mateix, però la dinàmica de la població d'avui i l'elevada esperança de vida sembla que han de comportar canvis en un futur no gaire llunyà. En darrera instància es tracta d'una qüestió de nombres i els nombres són tossuts.

Davant d'aquest panorama que no agrada ningú, els sindicats convoquen la seva aturada general però no pressenten alternatives sòlides més enllà del tòpic dels impostos al més rics o de demanar un augment de les ja disparades despeses públiques.