TW
0

En el capítol anterior el nostro espia va assistir, disfressat d'alferes de complement, a l'enganxada entre el president Kossé Luí i un tal Pepín lo Blanc amb motiu de la passa de xuleria que va afectar els pobres controladors aeris.

Discutien qui havia de donar la bona notícia de la reobertura dels aeroports. Finalment el president va claudicar, no sense disgust, davant els irrefutables arguments d'en Pepín. Donaria la notícia un tal Rubalnossequè, que cada vegada que apareix té l'estranya virtut de fer anar d'esquèndil l'oposició.

La popular secretària de l'espia, na Francis-ka, també hi havia de ser, per fer el reportatge fotogràfic. Però com que ara es dedica a la política, l'hora li coincidia amb la roda de premsa que dedica cada dia a escorxar en viu el president Marc-ks. Així és que, un dia més, mos vam quedar sense fotos.

Però el nostro espia és com Superman, tret que ell no du els calçotets per defora, i sortint de la reunió se'n va anar com aquell qui diu volant a la caça d'una altra notícia: els documents que vinculen l'Illa de les Vaques amb el govern nord-americà, revelats per Wikileaks.

Sembla que n'hi ha molts, però com l'agència els escampa amb comptagotes, de moment l'espia només ha pogut accedir a la primera remesa. Són els comunicats d'una aparent jubilada americana, resident a Binixica, que viu amb un moix de nom Reagan, i que els enviava al Secretari d'Estat per a la Cosa Rara.

Comunicat 1. L'illa té 700 km2, hi ha 8 polígons industrials i encara en volen fer un altre. Seria qüestió d'ordenar una inspecció aèria per veure si tenen un pacte secret amb l'Iran i els destinen a enriquir urani per fer bombes. És que sinó, no s'entén.

Comunicat 2. Uns il·luminats reclamen autopista per poder creuar l'illa en 25 minuts i no 35 com ara. Qualsevol que vingués de fora se'n faria creus. No serà que planegen la pista aèria més llarga del món per facilitar a l'Iran el bombardeig d'Europa? També podria ser cosa de la corrupció, perquè ja se sap que amb aquestes obres es poden amagar molts de doblers. A una altra illa dedicada a les discoteques, ja ho van fer, encara que aquí no governen els mateixos. Però de tota manera s'hauria d'investigar.

Comunicat 3. He observat una estranya relació entre els habitants d'aquesta illa, que a diferència de tot el món on cada un és d'on és, es fan dir "residents".

Si algú és de Califòrnia, per exemple, es diu californià. Però aquí no, aquí es diuen "residents". Potser perquè vénen d'un altre planeta? Seran extraterrestres els habitants d'aquesta Illa? I encara una altra cosa: fan servir un llenguatge críptic. Quan es troben dos residents, el primer diu "Va bé?" i l'altre respon, "Bé va". Recomanaria una investigació al nostro Departament de Codis Secrets.

Comunicat 4. A les poblacions hi ha pocs arbres. De tant en tant en planten, però prest decideixen que estan malalts o que fan "sunya" i els tallen. Deu tenir alguna relació, aquesta obsessió, amb els plans de l'Iran d'accelerar el canvi climàtic? Per als habitants d'una illa seria un suïcidi, que la mar els ofegarà. Però ja se sap que la gent fa coses molt rares. Investiguin de passada si els contraris al PTI tenen alguna connexió iraniana, perquè si no, no s'entén. Són suïcides!

Comunicat 5. Tornant al tema de la comunicació. Tret d'alguns que no ho volen fer per principis, els habitants de l'illa parlen el mateix idioma que a les terres continentals properes, anomenat catalino. Però a la premsa local hi ha un personatge que ho nega i ho nega i ho torna a negar. Potser és un infiltrat de l'Iran, que vol desorientar la població perquè no empri el propi idioma a internet, Google i en general a les tecnologies modernes? L'investiguin, per favor.

Comunicat 6. El govern és molt seriot, però l'oposició molt avorrida.

Comunicat 7. L'illa està plena de vaques. Però he de menester Déu i ajuda per aconseguir llet fresca per prendre el té. Per tot te la brinden de llarga durada. Quin misteri s'amaga darrere la llet fresca? Combinat amb l'excés de polígons industrials, me fa pensar si no hauran descobert una nova manera d'enriquir l'urani per a les bombes de l'Iran. Potser haurien d'enviar un equip de científics per aclarir-ho.