TW
0

Just després de Nadal, -el dia 28 -, és la festa dels sants Innocents. De ben segur els mitjans de comunicació ens hauran fet qualque broma, en hauran donat qualque notícia falsa que en principi ens haurem cregut, o potser també els amics, amb alguna telefonada, algun correu electrònic, fins i tot nosaltres haurem fet broma penjant a qualcú sa llufa o, ens l'hauran penjada a nosaltres. Més enllà de les tradicions i les bromes, aquest dia ens hauria de servir per reflexionar, sobretot en la situació de milions d'infants que estan patint injustamet.

Llegir l'Evangeli ens qüestiona i ens fa pensar seriosament molt sovint. Els Evangelis, sembla que són només de lectura per als creients, i jo els recomanaria a tothom, perquè, ajuden a pensar i actuar d'una altra manera. És el cas del fragment del capítol 2 de Mateu, que narra l'episodi de la fugida de Josep, Maria i Jesús a Egipte i, de la matança d'infants ordenada pel rei Herodes a Betlem. Un fet espantós que fa esborronar sa pell, però que veiem com s'està donant avui en dia.

Veiem avui com milions d'infants innocents, són víctimes de l'egoisme i la insensibilitat de la societat adulta. Víctimes de la fam, de malalties perfectament curables, però que no ho són per a ells, per manca d'assistència mèdica, o d'uns simples medicaments adequats.

Avui igual que Jesús, milers d'infants són desplaçats dels seus països, per causa de les guerres, amb la immigració a la recerca de seguretat de supervivència. Milers d'infants, són víctimes de l'explotació laboral i sexual. D'altres víctimes de l'egoisme dels adults, que ni tan sols els permet néixer, i són directament eliminats, avortats... Aquests són els sants innocents d'avui en dia.

Qualcú podrà dubtar, creure o deixar de creure, en la matança dels infants a Betlem. Però el que no podrà és deixar de constatar, la realitat de la mortaldat injusta, de tants d'infants avui en dia. Més enllà de la broma idò, prenguem consciència d'aquesta terrible injustícia mundial, per culpa de la qual mentre escric, mentre llegiu, moren injustament milers d'infants innocents.

Sempre considerem que els grans problemes queden fora del nostre abast. Que no està en les nostres mans solucionar-los. Però tots ens podem sensibilitzar més amb els infants, ens podem implicar denunciant les injustícies que es cometen amb ells, defensant sempre els seus drets.