TW
0

Maó celebra enguany un altre centenari. El 16 de gener de 1911 l'IES Joan Ramis i Ramis passava a formar part de la xarxa nacional d'instituts de secundària.

D'aquesta manera, Maó, la ciutat i totes les persones que hi vivien, donava un pas endavant cap a la professionalització de l'educació superior. Maó tornava a avançar-se i a liderar Menorca en el món de l'ensenyament.

Aquest lideratge ja s'havia aconseguit pràcticament 50 anys enrere quan data la fundació del Ramis. Un naixement que va anar lligat a la voluntat de l'Ajuntament de fer-se'n càrrec i fer créixer el primer centre de secundària de la ciutat. Un cop més, va ser l'administració local qui va preocupar-se per un tema tant important com és l'educació.

Són, doncs, 150 anys de formació secundària ininterrompuda, de tradició formativa a Maó que, no obstant, no han pogut combatre una de les més importants xacres d'aquest territori. Menorca, i també Maó, té uns índex d'abandó escolar elevats, massa elevats si volem ser competitius. Les administracions no poden girar l'esquena a aquest fenomen. I no ho fan.

Els esforços per dotar cada municipi amb els millors recursos educatius són molts i continuats. A Maó tenim cobertes les necessitats formatives en tots els aspectes, des dels 0-3 anys, amb places per a tots els infants del municipi, fins a la secundària passant per la formació especialitzada per aturats o adults amb una escola que té més d'un miler de matriculats o l'educació primària que ben prest tindrà un nou centre, al Camí d'en Guixó, que garantirà òptimes condicions de treball al món docent. Feia 30 anys que no es feia cap centre educatiu nou a la ciutat. I ara ho hem aconseguit perquè les administracions, i especialment a l'Ajuntament de Maó, apostem i creiem en l'educació.

Hi creiem i hi apostem com ho van fer els qui van impulsar la fundació del Ramis i el seu creixement fins arribar als nostres dies. A tots ells, als d'abans i a l'actual equip docent del centre, hem d'estar agraïts, molt agraïts, per la feina feta.

Els temps han canviat, les necessitats educatives dels joves i dels propis professors també, però hem sabut adaptar-nos. Sabem que aquest és el camí. Sabem que el Ramis és i ha de ser un dels nostres referents i és per tot això que us convido a tothom a l'acte de commemoració que celebrem aquest mateix dijous, a partir de les 20.30 hores, al Saló de plens de l'Ajuntament. La societat maonesa li deu molt al Ramis, tornem-li al menys una part celebrant aquest important aniversari.