TW
0

"Cerrar los ojos, ser sincero, pensar dentro, muy adentro. Me calmo, respiro me tranquilizo..."

Dins el marc de la Escola d'Estiu per a Ensenyants que es celebrarà properament a Ciutadella hi haurà un curs dedicat a la presentació de materials i d'un projecte educatiu anomenat Tanc Els Ulls. El fotògraf Carles Roig, autor i dinamitzador del projecte, el presentarà els dies 22 i 23 d'agost de les 11 fins les 13h. La presentació és oberta a qualsevol persona interessada

Tanc els Ulls és un projecte educatiu de fotografia i escriptura, organitzat per Sa Nostra amb col·laboració amb el MRPM. Es va desenvolupar el passat curs i hi va participar l'alumnat de 6è de Primària de set escoles de l'Illa amb el seu professorat i famílies.

Es tracta d'un projecte participatiu i introspectiu que empra la fotografia i l'escriptura com a eines per treballar la identitat en un moment significatiu de canvi que coincideix amb el final de l'etapa d'Educació Primària, un moment en el qual els fillets i filletes han d'aprendre a ser, a acceptar el propi cos, a controlar les seves ànsies i les seves pors, a integrar-se en una comunitat, a expressar-se i a sentir-se escoltats.

El contingut a treballar és la identitat. La interacció entre "com soc jo" i "com em veuen els altres" i com també les pròpies circumstàncies vitals configuren la comprensió que té l'adolescent de si mateix.

És també una aventura que assumeix i integra diferents ritmes i maneres de fer amb resultats diversos. TEU no és una fórmula, és un projecte creatiu en procés, obert a interpretacions i a canvis. Es tracta de donar veu als infants (futurs adolescents), escoltar les seves paraules i emocions sobre allò viscut i referents als anhels i neguits que conformen els seus projectes de futur. El respecte vers "l'altre" és un valor rellevant d'aquest projecte, al igual que la importància del procés, del recorregut, més que del producte final.

D'aquest projecte, que és un bon exemple de com treballar l'educació emocional, destacaríem el següent:
- Serveix per expressar-se i comunicar-se en un espai i temps propi
- Fa possible un major coneixement d'un mateix, dels altres i de l'entorn, que ens enriqueixi com a persones i creï nous vincles en el grup.
- Fomenta la creativitat i una forma de treballar lliure i espontània.
- Significa un temps de calma per desenvolupar una proposta diferent
- Ofereix la possibilitat de participació a les famílies
- Potencia la interacció entre l'escola i la comunitat

Trobam d'interès aquesta activitat educativa pels motius esmentats i perquè treballa un tema complex com és la identitat i ho pot fer de forma interdisciplinar.

Es pot treballar en el temps de tutoria, a l'àrea d'educació plàstica o a les àrees de llengua. A la presentació es donarà a conèixer abundant material utilitzat en el projecte.

Us hi esperam.