TW
0

Un 51% dels treballadors pensa en la feina durant les seves vacances. El motiu: l'estres provocat per la crisi i la incertesa que desperta en els empleats. Així, un 28% dels treballadors pensa en el treball, mentre que un 15% segueix pendent de telefonades des de l'oficina, i un 8% segueix en contacte a través de les noves tecnologies. I és que, aquesta inestabilitat laboral incita a que els empleats no desconnectin de la feina durant el període vacacional. Fins i tot, algunes persones poden arribar a adquirir l'anomenat "síndrome de l'executiu".

Els mortals que pateixen aquest síndrome són ambiciosos, perfeccionistes, estan constantment enganxats al mòbil, i el seu major pecat capital és tenir vessa per anar de vacances. Per a evitar la seva aparició, podem seguir algunes pautes que ens ajudaran a abandonar el nostre lloc de treball durant uns dies, amb més tranquil·litat. A saber: les reunions amb l'equip sempre són fructíferes per a deixar clara la situació del treball, quines són les tasques pendents, i delegar-les.

Planificar ens pot servir per a evitar problemes d'última hora, el que ens servirà per a tenir un darrer dia de feina relaxat, que alhora ens permetrà partir amb la sensació de feina ben feta. I el més important, informar als companys del nostre període vacacional. Encara que per a impedir que puguin contactar amb nosaltres, una de dues, o anem a l'Antàrtida, al Nepal, o al desert d'Atacama, o el més fàcil i sensat, apaguem el mòbil i evitem mirar el correu. Una vegada s'ha assolit aquesta fita, es recomana descansar almenys 14 dies seguits, dormir 30 minuts diaris de xubec, fer esport, llevar-se el rellotge, i encendre el mòbil només un parell de vegades al dia.

Abans el més habitual era anar de vacances per a desconnectar. Ara seguim connectats. I és que, resulta paradoxal que la crisi hagi accentuat síndromes de tot tipus, ja siguin per dependència al treball, o per desgràcia, per la carència d'aquest.
––––––
patrismoncada@hotmail.com