TW
0

M'he comprat, en edició de butxaca, el llibre "Cara a cara con la vida, la mente y el universo". El seu autor, Eduard Punset, personatge polifacètic, ha estat ministre del govern espanyol i conseller de la Generalitat catalana, a més d'entrevistador dels millors científics de l'actualitat, activitat que li coneixem a través del seu esplèndid programa televisiu "Redes", i també d'alguns llibres, entre els quals aquest de què ara parl, que dedica una desena de pàgines als psicòpates.

Qui no ha vist mai alguna pel·lícula de psicòpates? Fan respecte, no és ver? Però una pel·lícula és una pel·lícula i prou. Quan sortim del cine o apagam el televisor, el psicòpata desapareix i tornam a la normalitat. Normalitat sense psicòpates? Ja ens agradaria. La veritat és que, si hem de fer cas a Robert Hare, hi ha psicòpates per tot arreu. N'estem voltats.

Robert Hare, professor universitari, psicòleg eminent, ha dedicat molts anys de la seva vida a l'estudi dels psicòpates, i és el creador de la prova PCL-R, que detecta psicopaties.

Hare diu que aquestes persones, els psicòpates, són gent astuta, grans manipuladors, difícils de reconèixer -saben dissimular i mentir molt bé-. S'aprofiten de nosaltres, i no ens planyen: com que no tenen empatia, els resulten indiferents les nostres necessitats i els nostres sofriments.

Segons Hare, la psicopatia apareix –quin horror!- quan l'individu, encara un nen, té entre 3 i 5 anys.

No els voldria inquietar excessivament, amables lectors, però les coses són com són i val més saber-les. Si tenen interès per aquest tema poden consultar el llibre d'Eduard Punset, on surt –escurçada- l'entrevista que va fer a Robert Hare.
Robert Hare afirma –i els pèls se'm posen de punta- que, a través de l'aplicació del PCL-R, ha arribat a la conclusió que l'1 per cent dels humans pateixen psicopatia.

Un 1 per cent de psicòpates! Sense sortir de Menorca, resulta que més de 800 dels seus habitants ho són. Quina por! Tal vegada algun veí, algun company de feina… O els nostres fills! La nostra mare! La nostra dona!
Aaahhh!!! Auxili!!!