TW
0

És al·lucinant veure què poc han tardat alguns bancs per donar crèdit al nou Govern balear. El Santander ha concedit 100 milions per poder fer front a nòmines i pagaments a proveïdors.

Està molt bé. Però fa massa estona que feia falta la seva ajuda. La societat espanyola fa molts anys que està sense crèdit, i els bancs no han volgut, en cap moment, obrir l'aixeta. Per què aquest sectarisme? Per què a uns sí i a uns altres no? Em sembla molt bé i molt oportú que es donin crèdits al Govern, al Consell i als ajuntaments que ho precisin, perquè hi ha un sistema que mantenir.

Un sistema que, no cal oblidar, nodreix els bancs quan fa falta, amb injeccions multimilionàries. I no val l'excusa de què aquest Govern inspira més confiança. Què és primer, l'ou o la gallina? Si els bancs haguessin estat més "generosos" tal vegada no hi hauria tants drames socials com els que hi ha, tal vegada hi hauria més confiança. Però no, han esperat a tenir-ho tot ben enfonsat, han jugat a fer política per enfonsar un govern enemic. Em sembla que l'ajut arriba massa tard, ja hi ha massa gent, massa empreses que ho han perdut tot. Vergonya em faria!