TW
0

Petitó meu, falten menys de tres setmanes per l'arribada dels Reis Mags. Per açò divendres ja vam donar una carta a un patge, te'n recordes? Aquell senyor amb barba i vestit de verd? Els Reis Mags arriben cada any, regalant somriures. Avui, però, te vull xerrar d'un altre rei. Diuen també que quasi sempre somriu, però jo crec que aquests dies té pocs motius per fer-ho.

Què és un Rei, me demanes? Uf, petitó, quines preguntes! Un Rei és un senyor que en teoria comanda i que representa tots els ciutadans d'un país. Fa molts i molts anys que hi ha reis. Tants anys fa, que alguns països ja han decidit que no n'hi hagi més, perquè troben que és un figura que ja no té sentit al segle XXI (açò vol dir 21, els segles els escrivim en nombres romans, tal vegada una altra cosa antiga que hauríem de revisar). Aquí, però, seguim tenint un Rei. Què demanes, petitó? Per què hem de tenir un Rei que comanda si fa poques setmanes ja vam triar un altre senyor per a manar? Bona pregunta, petitó! Avam si t'hauràs de fer periodista! La veritat és que no te sé contestar.

Noticias relacionadas

Resulta que el Rei, no el triam. Està triat des de fa temps. Un senyor és Rei perquè el seu pare ho era, i el seu pare ho era perquè el seu avi també ho era, i així anam enrere. O sigui, petitó, que qui és Rei ho és pel llinatge. Ho trobes estrany? És que ho és, petitó, ben estrany! Fa unes setmanes, vam triar un senyor que comandés. Cadascú va escollir qui trobava més capacitat, i entre tots, vam decidir. El Rei no el triam. Ens ve de sèrie. I no precisament perquè sigui el millor de tots (cosa que no sé), sinó senzillament perquè els seus pares ja ho eren. Petitó, imagina que a la teva escoleta, per exemple, hagués de comandar sempre la família d'un alumne, sense poder-ho canviar, i tot i que hi hagués altres famílies més capacitades. D'açò, petitó, se'n diu monarquia.

Tampoc no te creguis, criatureta, que el Rei comanda molt, avui en dia. De fet, jo no te sé explicar ben bé què fa. El que te puc assegurar és que aquests dies està ben enredat, perquè a la seva família hi ha un senyor que sembla que no ha fet les coses massa bé, i han decidit decantar-lo. Mira per on, ells poden triar qui segueix i qui no a la família, però noltros no podem escollir si volem que aquesta família continuï regnant.

Petitó, jo te recoman que no pensis en aquests Reis, i que te centris en Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquests també regnen sense que ningú no els hagi triat, però te puc assegurar que al seu Regne no hi ha gendres que es portin malament, ni discursos de Nadal avorrits. Per tant, porta't bé, petitó, que els patges ja vigilen!