TW
0

A veure, ho teniu tot llest? El sac de dormir, el pijama, la roba d'abric, les sabates de caminar...? La motxilla plena només amb allò necessari (que si no, ja sabeu com pesa!)? No deixeu ses camises i es foulards, que hem d'anar ben mudats per anar a aquesta festa. I és que Sant Jordi, a part de ser un dia en què es regalen roses i llibres, és patró dels escoltes. I als escoltes, ens agrada sortir al carrer i fer festa tots junts. Per açò hem triat aquest lema, perquè tenim moltes coses a celebrar i volem fer-ho tots junts. Aquest curs fa vint anys des que a Maó es va iniciar la present etapa de l'escoltisme i per aquest motiu, l'Agrupament Escolta Tramuntana (l'únic que hi ha ara a la ciutat) s'ha embarcat en aquesta aventura de preparar un Sant Jordi. No us ho podeu ni imaginar, la feinada que du!

Encara que l'activitat central (l'acampada de tots els fiets i fietes escoltes de tota l'illa) duri no més de 24hores, fa prop de tres mesos que per l'agrupament s'acumulen les hores de reunions, idees i qualque disbarat que els convertirem (esperem) en un gran cap de setmana. I de què tractarà? Doncs de celebracions! L'objectiu que ens hem marcat és precisament conèixer algunes de les tradicions festives de l'illa, evidentment, d'una manera entretinguda i divertida per als infants. Per fer-ho, ens han sorgit molts reptes i inconvenients, que hem anat enllestint un darrere l'altre, amb l'ajuda i col·laboració de l'equip de pares, que s'ha encarregat de la part més logística del tinglado.

La major problemàtica ha estat l'espai per acampar. Al municipi no hi ha espais preparats per fer-ho, i menys, per col·locar la quantitat de gent que som (al voltant d'unes 230 persones a dormir). Finalment, ens han deixat unes tanques a Llucmaçanes i farem part de les activitats dins del nucli, per facilitats logístiques i també per compartir la nostra festa amb la gent que tan bé ens ha acollit. Així que, després de la benvinguda dels participants i d'un joc per dins Maó, partirem tots junts a 'envair' Llucmaçanes!! Amb les tendes muntades i la panxa plena amb el sopar, farem una gran vetllada, on tot Llucmaçanes està convidat! No passeu gaire pena, que som gent d'anar a dormir prest i no muntar gaire esvalot...

El dematí el passarem també per la plaça: havent berenat, la celebració de l'eucaristia i un gran joc: tots els infants que es vulguin atracar a jugar estan convidats! (seran aproximadament, les 11h). En acabar, desmuntar el campament i recuperar forces amb el dinar. I ja estarà tot enllestit! Arribarà el moment dels comiats i dels records...

Esperem que sigui un gran cap de setmana per a tots, i que tot el que hem preparat amb tanta il·lusió i esforç, faci que aquest sigui el millor Sant Jordi dels darrers anys. Feliç Sant Jordi a tothom!