TW
0

Petitó meu, enguany el Barça no ha guanyat la Lliga. Què és la Lliga, me demanes? És una competició de futbol. Cada setmana diferents equips juguen partits, i qui al final en guanya més, és el campió. Feia uns quants anys que el Barça, l'equip de ton pare i ta mare, del teu avi Tóbal i el teu oncle Pau, entre altres, guanyava sempre, però enguany el Madrid ho ha fet millor, i ens toca felicitar-lo.

El futbol s'ha convertit en més que un esport. Quan noltros hi jugam, ens limitam a donar xuts a una pilota i a cridar goooool!!! Per a molta gent, el futbol és molt més que açò. Alguns es passen tota la setmana esperant que arribi el dissabte per veure el seu equip. Es posen davant la televisió, nerviosos, i xerren amb els jugadors com si de cop la tele fos capaç de transportar els seus renecs i tàctiques miraculoses fins a l'entrenador. Des del sofà, aquests aficionats són els millors tècnics del món, i sempre entenen més de futbol que l'entrenador. El futbol, petitó, s'ha convertit en una passió per a alguns, i en un negoci per a molts altres.

En aquesta època de crisi, veure les xifres que es mouen amb el futbol fa posar la pell de gallina, i a vegades indigna. Es paguen milions d'euros perquè un jugador canvïi d'equip. Les televisions, que moltes vegades acabam pagant tots, donen una milionada a uns senyors per tenir el permís per poder retransmetre els partits per la tele i així enganxar unes altres empreses que paguen molts doblers per posar anuncis a la meitat del partit. I els jugadors, petitó meu, cobren molts doblers. Clar, que un ho pot arribar a entendre, perquè al final, són els responsables d'entretenir a milions de persones.

Avui dia, el futbol és com el circ dels romans. Durant una estona, els problemes de la gent que el veu es limiten a si s'hauria de jugar amb tres o quatre defenses, o si aquell jugador estava en claríssim fora de joc i l'àrbitre, que segur que és dels altres, no ho ha volgut veure. En aquesta època, en què ens retallen drets per tots costats, hi ha molta més gent preocupada per si el nou entrenador del Barça ho farà bé que per l'estat del Benestar. Protesten més davant la tele veient el futbol que no veient els polítics que ens retallen i incompleixen allò que havien dit.

Però petitó, per a tu el futbol encara no és res de tot açò. Per tu és anar a veure el teu cosí i el seu equip com fan quatre gols al Ferreries. En aquest cas, no sé si fer pel Ferre o pel meu nebot. Tal vegada el millor hagués estat un empat!