TW
0

Després de vuit mesos de silenci Joventuts Musicals de Maó anunciem la celebració de la 39ena edició del Festival de Música de Maó. Des de l'estiu passat no hem pogut fer altra cosa que desmuntar el Festival 2012 que teníem dissenyat, anul·lant els concerts reservats i buscant alternatives de petit format que ens asseguressin qualitat malgrat quedar-nos amb només una tercera part del pressupost de l'any passat. El més dolorós ha estat no poder incloure, després de catorze anys, el concert de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, l'orquestra resident del Festival, la nostra orquestra. Al seu lloc, una proposta plena d'il·lusió, la JOCIM, la seva orquestra jove, que l'estiu passat ja va demostrar una qualitat sorprenent i que confirma el gran potencial dels joves músics de la nostra illa.

Tot i que les circumstàncies econòmiques no són realment les més adients el proper diumenge dia 15 de juliol s'inaugurarà el festival 2012. Creiem econòmicament es pot cobrir sense sobresalts, no volem tornar a córrer riscs, si es compleixen els compromisos adquirits. Comptem amb ajuts de les administracions locals: Ajuntament i Cultura del Consell, el Menorca tot l'Any 2011, així com també de Fundatur gràcies a la gestió duta a terme pel Foment de Turisme de Menorca. Però aquest ajuts no seran suficients si el públic, la gent, no participa amb la seva assistència als concerts. Si el passat festival els ingressos per taquilles significaren el 40% del cost del festival,. creiem que enguany serà possible cobrir despeses, conscients però, que la gent en general no està en les mateixes condicions econòmiques que els anys anteriors. Per açò oferim preus baixos amb descomptes substancials, més tenint en compte que el Teatre permet una diversitat de preus que facilita l'assistència als actes que s'hi fan. Perquè si no hi hagués resposta no caldria continuar, no en parlaríem més. Però fins ara el públic de Menorca i els visitants estiuejants han donat suport al Festival, en unes ocasions més que en altres però sempre hi han estat presents. Esperem que enguany el públic es mantingui fidel. Des d'aquí fem una crida, ajuda'ns, com diu el nostre slogan: "Tu fas possible el Festival, vine a gaudir de la Música."

Hem agrupat set concerts de qualitat contrastada i prou variats seguint la línia de les anteriors edicions: La majestuosa Fortalesa de la Mola, que va acollir el concert de clausura del darrer Festival, viurà la inauguració d'aquesta nova edició amb el so dels metalls del BCN Brass Ensemble. El Teatre Principal de Maó serà el gran escenari on es celebraran la resta de concerts. El gran guitarrista David Russell, l'espectacular violinista japonesa Mayu Kishima, l'eminent violista Ashan Pillai, els destacats pianistes menorquins Kiev Portella i Isabel Fèlix (que recupera l'obra de la compositora maonesa Margarida Orfila), l'emergent Liverpool String Quartet i la sorprenent Jove Orquestra de Cambra Illa de Menorca són els grans protagonista d'una edició que també tindrà el seu tradicional concert de gospel a càrrec de les "Divines" veus de tres grans artistes nord-americanes.

El plat fort musical de cada estiu està servit…. Vine a gaudir de la Música.