TW
0

D'aquí un parell de setmanes una colla de coneguts escriptors es reuniran un cop més a Formentor per parlar de literatura. El tema de les converses d'enguany no serà com resoldre els problemes del món ni com sortir de la maleïda crisi sinó una qüestió aparentment intranscendent com la dels grans personatges de la literatura universal.
Edip, Ulisses, El Quixot, Hamlet o Madame Bovary, Anna Karenina, entre molts d'altres, han travessat les barreres del temps i formen part del món dels nostres amics, parents i coneguts sentimentals. De fet a alguns d'ells els coneixem millor en els seus desitjos i conflictes interns que a molta gent a la que veiem a diari.

Entre els ponents d'aquesta reunió literària hi serà Pau Faner que juntament amb Marta Sanz, Fernando Savater i Gabriel Janer Manila debatrà sobre "Bergants, bufons i rufians: entre el Lazarillo i Sancho Panza".

Al llarg de la seva carrera novel·lística, l'escriptor ciutadellenc ha creat alguns personatges inoblidables però cap millor i més entranyable que Joan, aquell nen orat que a "Al cant de l'Alosa" és meravellava del món i de la Ciutadella prodigiosa dels anys cinquanta i seixanta.