TW
0

Amnistia Internacional és una organització no governamental (ONG) internacional. En l'actualitat som més de 2,8 milions de socis, sòcies, activistes i voluntaris arreu del món, i estem presents a més de 150 països, treballant per la justícia i per la dignitat de les persones.

El nostre objectiu és realista: volem canviar la vida de moltes persones! Volem que totes les persones gaudeixin dels drets consagrats a la Declaració Universal de Drets Humans., en la que es contemplen tan els Drets Polítics i Civils, (dret a la vida, a no ser torturat, a un judici just, a la llibertat d'expressió i reunió...) com els Drets Econòmics Socials i Culturals (dret a la educació, habitatge, alimentació, sanitat....).Aquets fins fa poc temps estaven considerats de segona categoria.

Ara tenim molt clar que tots els Drets Humans són igualment importants i estan relacionats entre ells.

Els articles 22, 23 i 25, per exemple, parlen del dret al treball amb un salari suficient, a la protecció social, al vestit, a l'habitatge, a l'alimentació i a l'assistència mèdica.
Justament per aquests drets és pels que treballa, ja gairebé 20 anys, el Fons Menorquí de Cooperació, arreu del món.

Per això, encara que els estatuts d'Amnistia Internacional no ens permetin ser membres del FMC, col.laborem amb ell sempre que ens és possible, participant en les activitats públiques que organitza alhora que rebem el seu suport quan es tracta de fer difusió de les nostres activitats i causes a Menorca.

Ara que les circumstàncies son difícils, i els Drets Humans es vulneren fins i tot al nostre país, entenem més que mai que els projectes del FMC són molt necessaris per als països del Sud.

Amnistia Internacional seguirà denunciant els abusos contra els Drets Humans i les pressions per a la seva desaparició. Mentre això no sigui possible les entitats com el FMC són imprescindibles.

Us anim a assistir amb una espelma encesa el dia 22 de setembre als Quarters des Mercadal a l'acte simbòlic que el Fons Menorquí de Cooperació ha organitzat per a la concòrdia i la solidaritat en el món.