TW
0

L'associació de joves Menorca[a]Debat comença a caminar, i ho fem seguint el Camí de Cavalls que volta s'Illa, sempre alegre, per plans i penyals. Així idò, aquest és el primer tema sobre el qual farem feina durant els pròxims quatre mesos.

Hem triat el Camí de Cavalls, i no un altre tema, perquè creiem que es tracta d'una qüestió que tothom coneix i, encara que fa molt de temps que se'n parla, sembla que a dia d'avui encara no hi ha un consens ampli i clar que satisfaci la societat menorquina en general. El turisme a la nostra illa passa per uns moments molt complicats, en què la competència a nivell mundial ha anat robant protagonisme a Menorca durant la darrera dècada. No obstant, el Camí de Cavalls és un tret molt significatiu, és un element que permet diferenciar-nos clarament de la resta de destins turístics. Ara bé, aquesta idea només és un punt de partida. A partir d'aquí, hem de definir i concretar com posam en valor aquesta joia natural i cultural.Per començar, ens sorgeixen unes preguntes que per a nosaltres són el punt de partida. Volem un camí en estat natural, cent per cent? Volem un camí dotat de serveis? Com es pot compaginar la conservació del medi natural i alhora extreure'n un benefici que reverteixi a la societat menorquina? Són qüestions que tot i no ser fàcils, s'han de plantejar i resoldre més prest que tard.És cert que ja s'ha debatut molt sobre aquest tema, però creiem que encara no se n'han extret conclusions prou coherents, i que tampoc no s'ha estudiat des de tots els diferents punts de vista que es pot tractar aquest tema. Des de Menorca[a]Debat consideram que no ens podem permetre rompre les inèrcies ni anar canviant de projecte en funció del color polític que governa. El Camí de Cavalls és, i ha de ser, un projecte de tota l'Illa, i per tant hem de ser tots els menorquins qui establim unes bases pensant a llarg termini i que enfoquem tots els nostres esforços d'ara en endavant per tal que el Camí de Cavalls que volem els menorquins sigui una realitat en un futur proper.

Per aquesta raó, durant els propers quatre mesos, des de Menorca[a]Debat ens dedicarem a debatre i, sobretot, a reflexionar sobre el Camí de Cavalls amb l'objectiu d'arribar a conclusions que es tradueixin en la base d'allò que totes les parts implicades en aquest debat volem que sigui el Camí de Cavalls per a Menorca.

En aquests moments l'equip de documentació està elaborant una hemeroteca que reculli articles, documentació, estudis, treballs i informació sobre el Camí de Cavalls, per tal que tots els socis de M[a]D puguem partir d'una mateixa base a l'hora de començar a debatre i a reflexionar sobre el tema. Agrairem qualsevol tipus de col·laboració en aquest sentit –i en qualsevol altre, també–, així que si qualcú té informació que creu que ens pot ajudar de qualque manera, ens la pot fer arribar a menorcadebat@gmail.com.

Durant aquests quatre mesos, idò, durem a terme debats interns entre els socis, intentarem reunir-nos amb associacions, agents polítics, socials, culturals i econòmics de l'Illa, organitzar col·loquis i activitats per tal d'arribar al màxim de conclusions possible que creiem que poden ajudar a establir aquestes bases que dibuixin un pla a llarg termini sobre el Camí de Cavalls.

Més informació sobre Menorca[a]Debat:
Som una associació formada per un grup de joves menorquins inquiets, actius i crítics amb un objectiu comú: el nostre interès i la nostra voluntat de voler formar part del desenvolupament present i futur de l'illa de Menorca. M[a]D es divideix en tres àrees de treball, és a dir, en tres vocalies: la de política, la d'economia i empresa i la de societat civil, les quals tractaran cada tema des del punt de vista que els pertoca. Així també, cada quadrimestre establirem un tema d'interès sobre el qual farem feina mitjançant debats interns, col·loquis i activitats per tal d'arribar a unes conclusions que dibuixin la nostra idea de futur, a més d'utilitzar les noves tecnologies i especialment internet per arribar al màxim de gent possible, gestionar els debats interns i seguir les notícies d'actualitat que afecten Menorca, entre moltes altres coses.
––––––
www.menorcadebat.com
facebook.com/MenorcaDebat
twitter.com/MenorcaDebat