TW
0

La meva àvia ja ho deia: un got de llet amb galetes és la millor recepta contra l'insomni. Asseveració que també confirmen diferents estudis. I és que, els cereals, fruits vermells, els plàtans, les cireres, les tomàtigues, la lletuga, el peix o els fruits secs també poden ajudar a dormir millor. Pel contrari, unes hores abans d'anar a dormir, es recomana evitar fruites riques amb vitamina C o begudes com el te o el cafè.

Dormir bé és molt important. Fins i tot, ens pot ajudar a cremar greixos. Segons un estudi, mentre es fa una dieta, dormir durant tota la nit fa que es perdi més quantitat de greix. Les diferències es deuen a que, quan es restringeix el son, augmenten els nivells de la hormona que estimula la gana i redueix la despesa energètica, a més de promoure la retenció de greixos. Però, dormir és important fins i tot, per a combatre l'estrès. I és que, alguns experts afirmen que un xubec diari de 45 minuts fa que disminueixi la pressió arterial de qui ha sofert un dia d'estrès amb molta tensió psicològica.

Ara bé, dormir malament també té conseqüències negatives. Així, dormir poc ens fa prendre decisions arriscades, degut a un excés d'optimisme, mentre que dormir amb la televisió encesa pot causar depressió. I és que, tal com s'afirmen en diferents investigacions, necessitem molt poca llum per a dormir. Els experts associen els efectes de l'exposició a la llum a una hormona denominada melatonina, que es produeix quan el cos detecta foscor. Entre d'altres coses, la melatonina regula el ritme circadià, que ens ajuda a conciliar el son. Així, si hi ha massa llum ambiental, com la de la televisió, el cos podria produir quantitats inadequades de melatonina.

La meva àvia ja ho deia: "Dormir és molt bo!" Ja ho ben crec...
–––
patrismoncada@hotmail.com