TW
0

Dediquem més forces que mai a posar-hi una mica d'humor a l'ofici de viure perquè, darrerament, el món gira al revés. Tenim l'estranya sensació d'estar subsistint en un moment d'aquells que marquen un abans i un després, però encara no ens podem ni imaginar quin serà el futur proper.

Fent-ne un repàs mental solitari, en Gallardón elogia a l'Audiència Nacional després d'entregar-los el premi "Puñetas de Plata" que atorga l'Associació de Comunicadors Jurídics, tot merescut va dir, que no desapareixeran, si bé va recordar que hauran d'adaptar-se a les funcions de la nova realitat jurídica. Retallades que suposen una bona punyeta, crec. En Hokman Joma, el siri que estava en una presó de Sevilla des de febrer de 2010 per llançar una sabata al primer ministre turc està més aprop d'aconseguir l'indult, quan només li queden 4 mesos per a complir la condemna de 3 anys que li va imposar el jutge. Bancs que no són de fiar i executen hipoteques sense pietat. Ministres "d'Educació?" que volen castellanitzar. Les incomprensibles declaracions dels màxims responsables del successos del Madrid Arena. Quan s'ajuda als que han creat aquesta crisi i es castiga als qui la patim. Qui carrega contra els qui faciliten informacions o imatges de líders de partits polítics i/o representants d'administracions mostrant actituds no gaire pedagògiques. La tragèdia de Bilbao. Sistemes institucionals desfasats qui ningú s'atreveix a baratar. Amb tantes i tantes manifestacions de qui té molt i sempre en vol més...

Molts anem bojos intentant encaixar tants i tants titulars, per entendre qui en té la culpa de tot açò, mentre alguns estan especialment ocupats en encolomar responsabilitats a d'altres i defugir-ne de les pròpies.

Abans ens deien que "qualque cosa hi ha quan els cans lladren", però encara no ganyolem prou davant segons quin tipus de fets o d'informacions, com per exemple l'entrega dels nous cotxes Audi als jugadors del Barcelona i del Madrid. Vint pels blaugrana i vint-i-tres pels blancs, que sumen la fredolega de 2.900.000 euros en cotxes que els jugadors gaudiran un any gratis. Valors esportius?

Mentre el món gira al revés, no hi ha manera de visualitzar l'estimat i desitjat avanç en la democràcia i els drets humans.