TW
0

Quan ens separa un any i mig de l'inici del mandat polític, com a alcaldessa puc expressar amb rotunditat la meva satisfacció per la molta i bona feina feta al Consistori. Vagi per davant que la nova direcció política res no hagués pogut canviar sense la contribució, l'entrega i l'esforç aplicat també per la plantilla de personal.

Fa tan sols dotze mesos vam haver de prendre mesures complicades i doloroses com s'ha d'entendre l'ajustament de la plantilla de treballadors, que es va resoldre amb la finalització dels contractes eventuals i l'amortització de cinc places d'interins.

L'Ajuntament va aprovar i posar en pràctica un Pla d'Ordenació de Personal, aprovat pels sindicats, que fins i tot es va avançar a les mesures aplicables a totes les corporacions que posteriorment van establir amb caràcter obligatori el Govern balear i l'Estat.

Haver fet la feina a temps, mirant per l'interès general dels treballadors, que són el principal actiu d'una empresa pública, ens reporta com a resultat una situació d'estabilitat per a la plantilla ben diferent a aquell primer ensurt que va ser no poder abonar a temps la paga extra de l'estiu de 2011.

Aquests dimecres hem firmat una negociació col.lectiva recolzada de manera unànime pels representants dels treballadors. Aquesta negociació inclou les mesures contingudes al Real Decret-Llei 20/2012, respecte a l'aplicació de la jornada de 37'5 hores setmanals; respecte al règim de pagament de les baixes per incapacitat temporal; respecte a la supressió dels dies addicionals per assumptes propis, fins als tres que marca la normativa; respecte a la disminució dels dies de vacances i també pel que fa a la supressió dels pactes i acords que resulten contraris a aquestes disposicions.

L'acord pres per unanimitat té a més a més una durada de dos anys pel que fa a l'aplicació de les mesures a personal funcionari i laboral. El grau de consens ha estat absolut i contundent i és per això que vull agrair la bona capacitat negociadora duta a terme tant per la representació municipal, que encapçala el regidor de Personal, Arturo Pons, com per les dues forces sindicals que representen els treballadors.

No hi ha cap dubte que la manca de conflictivitat afavoreix la prestació dels serveis públics amb millor eficiència.

Gràcies per la feina feta, el to i el talant.