TW
0

Menorca torna a estar de dol. La culpa, de la guillotina mallorquina que sovint cau sobre les demés illes, i que ara ho fa referent a IB3, aquella cosa que impulsaren des de Mallorca per, presumptament, crear una identitat balear comú que ben prest es va veure que no tenia fonament. Balears són quatre illes que, per sort o per desgràcia, tenen estils de vida, interessos i particularitats molt diferents. Tant, que és irreal dir allò de "quatre illes, un país". Com diuen en pla... i un ou!

CBM, l'empresa adjudicatària dels serveis informatius d'IB3 (d'altra banda, és vergonyós que la informació estigui externalitzada en una televisió pública, això només té un nom, manipulació assegurada) vol fer un ERO, o ERE. O el que és el mateix, seguir la moda actual de treure's treballadors al·legant pèrdues. El més greu de tot, però, és la rotunda discriminació que es produeix. Dels 34 professionals que vol acomiadar CBM, 6 són d'Eivissa, 5 de Menorca (dels 13 que té ara... el 38 per cent de la plantilla a l'Illa) i 2 de Formentera (suposa tancar la delegació formenterera; està clar que aquesta illa només interessa per presumir d'entorn. Que els bombin, semblen dir clarament des de CBM). Veient les xifres, i atenent les proporcions de sempre a l'hora de repartir doblers i subvencions, a Mallorca es pressuposa que li correspondrien més acomiadaments, no? Idò no! CBM ha decidit eliminar 11 places a Mallorca, d'entre les més de cent que hi ha! És a dir, el major estalvi econòmic de l'empresa s'aconseguirà a través de les illes menors. És una autèntica vergonya! A què esperen els polítics menorquins per denunciar-ho?

Aquí no hi ha color que valgui! Jo no vull pagar una televisió mallorquina!

D'altra banda, per què s'acomiada a CBM? Per què no a IB3? Serà que hi ha massa representants polítics, calenta cadires i xupòpters? Aquest és un altre debat calent.