TW
0

E l diari més important del país reclama al Govern que demani el rescat per la nostra economia que fa aigües per tots costats. El president Rajoy ha respost que ara no ens fa cap falta que els europeus ens prestin diners. Tenim idò dos raons de pes per pensar que efectivament tard o d'hora hi haurà "salvació".

Els entesos en aquestes coses asseguren que l'operació es retarda perquè a la senyora Merkel no l'interessa que es faci fins després de que ella hagi estat reelegida cancellera. Per si la nostra política tenia poques servituds ara hem d'esperar que els alemanys diguin la seva.

Caldrà però que quan es faci el rescat, els europeus ens tractin millor que als grecs. Al cap i a la fi aquests van inventar la filosofia i el teatre que com diu Berlusconi referint-se a la prima de risc "són una estafa i no importen a ningú". De què ens serveix a la pràctica conèixer el mite de la Caverna de Plató o els plors d'Antígona? Evidentment de res.

En canvi els espanyols hem aportat a la civilització coses tan importants com la salsa feta amb els tomàquets que importàrem d'Amèrica o la truita que vàrem inventar aprofitant-nos dels tubèrculs de l'altra banda de l'Atlàntic. Això sí que són contribucions de pes a la vida quotidiana europea i el senyor Draghi i cia ho tindran que tenir moltíssim en compte.