TW
0

Caritas Diocesana de Menorca es suma a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i a altres col·lectius que mostren la seva solidaritat activa envers els qui duen el pes més gros de la crisi, que són, precisament, els més dèbils. En aquest temps de Nadal volem ajuntar la nostra veu al clam de tantes persones i famílies que afronten a l'actualitat situacions de sofriment i desesperança.

Els desnonaments efectuats en els betlems de la nostra comunitat no són més que un paral·lelisme entre la situació actual de moltes famílies i el naixement a l'exili de Jesús, obligat per la imposició d'un govern dominant, injust i cobdiciós.

El precinte en el pessebre simbolitza el Nadal de Jesús, un sense llar com a milions de persones en tot el món. El Nadal de cada persona aturada, malalta, immigrada, exiliada, presa, desnonada...

Un precinte que en aquests dies està impedint l'entrada de moltes famílies a casa, pares, mares, fills i avis que s'enfronten a un dels Nadals més durs de la seva vida com a conseqüència de l'espoli de molts i del desgast d'un sistema obsolet i deshumanitzador.

Des de 1993 i amb la campanya "Ningú sense llar", Caritas lluita per salvaguardar els drets de les persones que viuen al carrer, un fet vital i necessari que des del començament de la crisi del 2008 ha adquirit una nova dimensió, en la qual els més febles es veuen vulnerats i privats de dignitat. Trencament dels drets humans que ja va passar fa més de vint segles, quan Maria, una humil dona embarassada, i Josep, que no tenien la seva situació en regla, ni disposaven de diners, ni d'influències, es van veure obligats a abandonar la seva llar i a fugir de la ciutat per l'afany recaptatori de l'emperador de Roma. I així va ser com el Fillet Jesús va haver de néixer en una cova, envoltat de mancances i inseguretats...

Com sempre neixen els fills de les famílies que viuen situacions de pobresa i exclusió.

Caritas uneix així la seva veu als milers d'afectats per la hipoteca, i recorda a la societat que un sostre és un dret i no un luxe, que la pressió suportada per un escandalós nombre de famílies desnonades no és una realitat d'uns pocs, sinó una necessitat de manifestació pública per part de tots, per tal d'aconseguir la ràpida adopció de mesures que abordin d'arrel aquesta situació descontrolada.

Al mateix temps, Caritas convida a viure cristianament el Nadal, que significa viure'l a l'estil de Jesús, des de l'Evangeli, seguint una vida més senzilla basada en els valors de la generositat, la gratuïtat, la família, la solidaritat i l'honradesa. Única sortida real cap a un altre món possible i necessari.

El dia 24 de desembre a les 11.30 a la Plaça de l'Esplanada de Maó, la PAH farà un recorregut per diferents entitats bancàries a les que delectaran amb cançons nadalenques "amb algun canvi de lletra" i el dia 29 es farà una acció de denúncia al centre de Maó.