TW
0

Aquests dies he tingut l'honor (?) de volar amb Ryanair. Sabia que té partidaris i detractors. Conclusió meva? Només el preu és bo.

La companyia et fa passar pena per tot. El primer a tenir en compte és la seva pàgina web. És enrevessada. Si no vas molt alerta, et claven increments de preu amb qualsevol excusa. Fins i tot venen maletes... El segon a tenir en compte és la targeta d'embarc. Si no pots imprimir-la a casa i l'has de treure a l'Aeroport et cobren 60 euros. Surt ben car aquest tros de paper... L'equipatge també és perillós. No pots passar ni un gram el pes contractat i pagat. Si no, 20 euros per quilo de més.

Açò implica malabars i sudokus per distribuir tot el que vols dur entre la maleta i la bossa de mà. Comporta pesar cada bulto i també tenir en compte les mides per al paquet que duguis a mà: 55x40x20 i 10 quilos de pes. Si és més gran, 50 euros!

Un altre fet destacable és el certificat de resident i el DNI. Per començar, no accepten el carnet de conduir, un document absolutament vàlid per a tota Espanya. És legal açò? Després ho has de mostrar tot quatre vegades, sense comptar el control de seguretat. Una, al mostrador de facturació; t'ho fan mostrar dues vegades a la porta d'embarc; i una més a l'hostessa quan ja ets dins l'avió... Ens tracten com a delinqüents? (Per cert, el certificat online de Ciutadella no té ni firma del batle ni segell... tot un perill! Aquest cop ho han vist i m'ho han passat, no sé si tothom ha tingut aquesta sort).

Ja al seient (seus on vols, ho podem donar per bo?) l'avió es torna mercat. Bar, cosmètics, "rasca y gana"... t'ho venen tot, sempre amb la nul·la simpatia dels hostess@s. Dels 8 que he comptat en 2 trajectes, només un "bon dia" i cap somriure. I ho entenc, jo també m'he sentit menyspreat per Ryanair, l'única opció dels menorquins si volem viatjar a un preu raonable.