TW
0

Sincerament, jo no entenc res. No entenc les institucions menorquines. O millor dit, no entenc els que les dirigeixen. Ara resulta que l'Ecomuseu ha de dir adéu. I no perquè no sigui útil, sinó per incompetència institucional.

Fa temps que es sabia que l'Ecomuseu necessitava un nou emplaçament, que la seva estada a Santa Teresa tenia data de caducitat. Però és com tot. Sembla que el final no ha d'arribar mai. I amb aquestes, la gent s'ha 'columpiat'.

La labor i l'interès de l'Ecomuseu és ben palpable, com a museu i com a centre interpretatiu. I no seré jo qui ho expliqui, ja ho han fet experts en la matèria, aquells que realment en saben.

Però sí que vull demostrar el meu esglai davant d'una situació tant surrealista com estúpida. Ara resulta que a Menorca no tenim cap lloc per ubicar-hi aquest espai museístic! Serà que no n'hi ha...

Ara és el moment perquè aquells que s'omplen la boca en xerrar de patrimoni facin alguna cosa. El Consell no hi pot fer res? Es Mercadal tampoc? No m'ho crec! I encara menys quan s'han anunciat projectes fins i tot absurds, com la il·luminació de taules i talaiots. I per què? Perquè es vegin des de l'aire? És a dir, per una banda es diu que hi ha interès per donar importància als tresors que té Menorca, que si Patrimoni de la Humanitat, que si el món talaiòtic, que si Xarxa Monumental... però quan és l'hora de demostrar-ho, ningú hi dóna suport. Bé si, moltíssims, però no els que realment tenen poder de decisió i d'actuació.

Senyors polítics, si és ver que volen emprar el potencial cultural i històric de Menorca com un autèntic atractiu, aquí tenen una oportunitat d'or per posar-se una medalla. Perquè si no hi perdrem tots. L'Ecomuseu és un llegat que bé interessa conservar. Perquè no és fàcil trobar centres d'interpretació tan excel·lents. No creuen que es mereix un esforç?