TW
0

Amb aquest lema ens vàrem presentar per formar el nou equip d'Escoltes de Menorca ara fa tres anys. Tres anys!! Com passa el temps.

Aquest nou equip entrava ben engrescat i amb moltes ganes de fer un gran servei cap el moviment Escoltes de Menorca: n'Edu López, en Siscu Bosch, en Carlos López, na Gràcia Cardona, na Carol Huguet, en Xavi Llopis, en Bosco Martí i en Toni Fullana. Poc ens imaginàvem que poc més enllà del programa marcat per cada any, es trobaríem tantes i tantes grans experiències.

Escoltes Menorca està regit, a més de pels agrupaments, per un equip diocesà el qual cada tres anys es va canviant; es té lloc un canvi per donar pas a coses noves, diferents, engrescadores, però amb la mateixa línia i filosofia: tenir els infants com a principals protagonistes de tota activitat i tenint en compte aquella frase del fundador Sr. Robert Baden Powell: "Hem de deixar al món un poc millor de com l'hem trobat". En aquest moment s'està en un d'aquest processos.

Cada equip arriba a viure situacions, emocions, trobades, reunions i més reunions, diades, un munt d'activitats, moments i situacions més o menys dures, però açò sí, carregades de vivències amb gran sentiment, d'emoció, i d'un gran esperit, l'escolta, i sempre, pensant en el futur del moviment.

Han estat tres anys molt intensos, en què hem volgut impregnar l'estil que ens havíem proposat, ser un equip senzill, humil, auster i sobretot, molt proper als agrupaments i poder donar-lis l'ajuda necessària, tenint en compte les inquietuds que com escoltes tenim. Un trienni amb un treball enfocat pels tres eixos, amb l'eix país; estimar el lloc on ens ha tocat néixer i en el que ens tocarà viure; el respecte cap a la natura, la cultura, la llengua. Amb l'eix educació, sempre tenint en compte que el gran sempre està apunt per donar una mà d'ajuda i el petit fa tant com pot, que ens hem d'ajudar els uns als altres i deixar de banda la competitivitat. I amb l'eix de la fe: tenir a Jesucrist com a model i els seus valor transmesos a través de l'evangeli.

Ha estat un trienni en que hem viscut el 40è aniversari de l'associació, reconeguts com a protagonistes de la vida menorquina per la feina feta durant tots aquests anys, el canvi i remodelació de l'oficina, l'entrada i reobertura d'un nou agrupament, i els que estan per venir, la continuïtat de les diades (Sa Llum de pau de Betlem, del Pensament, Sant Jordi), i com no, la primera diada dedicada a tots els caps, d'avui i de sempre, per la seva feina amb els al·lots/es, cap el Moviment Escolta, la Diada del Cap.

Et poses a pensar i són moltes les coses que es poden arribar a fer en tres anys, recolzament i participació de tantes plataformes, coordinadores, i treballar conjuntament amb altres entitats, etc, que treballen i lluiten per un món millor, sempre tenint en compte la participació, intentar estar al costat dels agrupaments, impartint formació i, a la vegada, variada, sentir-nos partícips del moviment a nivell de 4vents, de MSC, del moviment Scout.

Tres anys, en els quals hi han hagut moments més tranquils, alguns molt estresants (qui no els recordarà?), de més o menys feina..., però amb compromís i valentia hem seguit endavant, i també gràcies als agrupaments i als seus caps, que van confiar i van donar el recolzament a aquest equip.

Per acabar volem donar-vos les gràcies a tots.

Perquè un escolta avui, és un escolta per sempre.

Ànims i sempre a punt!