TW
0

Petitó meu, els homes i les dones no som iguals. Avam, abans que ho entenguis malament. Homes i dones tenim els mateixos drets, les mateixes possibilitats i les mateixes capacitats. Durant segles, i encara avui passa, hi ha qui ha cregut que els homes eren superiors pel simple fet de tenir més força física. Aquest és l'argument inconsistent dels que pensen que els músculs poden més que el cervell. Ara bé, tot i que home i dona som iguals en drets i deures, hi ha algunes coses que ens fan diferents. Com que tornes gros, t'explicaré dues diferències indiscutibles, que marcaran la teva vida.

Encara et queden uns quants anys per viure a la teva pròpia pell la primera gran diferència, però comença-hi a pensar: els homes ens hem d'afaitar. Quan ets adolescent, fins i tot pot fer il·lusió la primera vegada que et passes una fulleta per la cara i arrossegues els quatre pèls que dibuixen el primer mostatxo. Ara bé, a mesura que passen els anys, aquesta feina s'acaba convertint en quasi una obligació, i et confesso que, personalment, em té una mica cansat.

Fent un càlcul ràpid, puc dir que m'he afaitat ja unes 3.000 vegades. Si compto que cada vegada estic uns cinc minuts, resulta que he gastat deu dies i mig de la meva vida només en afaitar-me. Tot un desperdici! No entenc com la ciència, que ha avançat tant, no ha descobert encara un remei general per eliminar definitivament la barba. Tal vegada hi ha molt negoci darrera l'afaitat, fulletes, escuma, crema per després, i no interessa deixar-nos la cara masculina neta per sempre. Però sigui com sigui, crec que a tu també te tocarà afaitar-te, i quan arribi aquest dia, ja xerrarem de la tècnica, que si de dalt a baix o de baix a dalt, si escuma o gel, etc. És tot un món!

La segona gran diferencia arribarà el dia que canviem la postura asseguda per la dreta a l'hora d'anar al lavabo. Aquest, criatura, és tot un repte! Descobriràs tot un món, i entendràs que els homes hem d'afinar la punteria i, molt important, aixecar les dues tapadores! És, simplement, una manera de fer diferent a la femenina.

Ni millor ni pitjor, simplement diferent, com deia aquell per la tele. Quan arribi aquest dia, petitó, també en xerrarem i practicarem.

Sé que és un poc prest per explicar-te aquestes coses, i que te les hauré de repetir a mesura que cresquis. Que quedi clar que no em corre cap pressa que et facis gran. Amb tu, cada dia és una aventura!